Velikonoční mlsání pro vegany a vegetariány

Velikonoční mazanec pro vegany
22.03.2016 - 08:00  

S blížícími se svátky zařazujeme recepty na tradičního beránka a mazanec pro všechny, kdo se dobrovolně zříkají konzumace živočišných produktů.

Veganský velikonoční beránek

 

Ingredience:

125 g margarínu bez obsahu mléka

¾ šálku krupicového cukru

2 lžíce organické náhražky vajec NO EGGS Orgran

½ lžíce vanilkového cukru

1 a ½ šálku bezlepkové hladké mouky Orgran

2 lžíce prášku do pečiva

3 šálky ovocného džusu podle chuti

Postup: Připravíme si formu na beránka, kterou vymažeme margarínem a vysypeme moukou. Ve velké míse smícháme margarín, cukr, vanilkový cukr a vaječnou náhražku. Mezitím promícháme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva a dalšími suchými přísadami. Přidáme ovocný džus, připravenou směs a mícháme, dokud nám nevznikne hladká hmota. Výsledné těsto nalijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut. Beránka ozdobíme dle chuti a fantazie.

Potřebné suroviny můžete získat v e-shopu Veganfoods.cz

Veganský velikonoční mazanec


Ingredience:

125 g Provamel Soya margarín

400 g hedvábného tofu

150 g cukru

2 lžíce organické náhražky vajec NO EGGS Orgran

500 g špaldové mouky

1 lžíce jedlé sody

sůl

100 g rozinek

50 g sušených brusinek

125 g sekaných loupaných mandlí

kůra z jednoho citronu

moučkový cukr

 

Postup: Tyčovým mixérem vyšlehejte tofu a margarín do hladka. Suché přísady smíchejte ve velké míse, přidejte směs z tofu a vaječnou náhražku. Přidejte rozinky, hrst mandlí a brusinky. Těsto hněte, dokud se nespojí. Nechte chvíli odpočinout a pak z něj utvořte bochánky. Povrch mazance můžete dozdobit nasekanými mandlemi. Na plech vložíme pečící papír, malé mazance a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut dozlatova.

 


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru