Závod kočárků vydělal osm tisíc korun na invalidní vozík

Desítky zájemců si užily závodění s kočárky v Benešově
 

Užít si legraci a ještě pomoci handicapované Ivetě mohli účastníci nedělního závodu kočárků, který pořádalo již počtvrté Mateřské centrum Krokodýl na benešovském náměstí.

Závod proběhl ve třech kategoriích - maminky, tatínkové a rodiny, přičemž do každé kategorie se přihlásilo asi po dvaceti soutěžících. Vítězkou soutěže se stala Michaela Livinková, která získala kočárek od firmy Kočárky Karlov. 

Ze startovného a vstupného na soutěže pro děti se podařilo získat necelých osm tisíc, které pomohou Ivetě Pospíšilové na nákup invalidního vozíku. Ta měla těžkou autonehodu, a tak ve svých třiatřiceti letech je částečně ochrnutá. Samotného závodu se neúčastnila, protože v Benešově bývá jen přes zimu a zbytek roku tráví na čerstvém vzduchu zahrady v Kozmicích. Nicméně fotografie a informace o akci jí předala její setřenice Jana Horáková. 

"Všichni si to navzdory počasí moc užili a Ivetka Pospíšilová byla naprosto nadšená. V příštím roce chceme určitě v akci pokračovat," řekla Romana Machová z pořádajícího Mateřského centra Krokodýl, které závod kočárků letos uskutečnilo počtvrté. V předchozích letech byly získané peníze věnovány například benešovské porodnici.