Do nemocnice k lékaři? Ne, přeci za zábavou. Hospital fest láká na zajímavé hosty

Účastí na festivalu si užijete hudbu a podpoříte dobrou věc
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Zajděte na Open Door Hospital fest a podpořte svou účastí dlouhodobě nemocné pacienty benešovské nemocnice. Vystoupí kapely jako Poprask, Czech it, Ruce Nohy nebo metalová kapela Garant. Výtěžek akce zpříjemní pacientům pobyt na lůžku.

Už v sobotu odstartuje třetí ročník festivalu Open Door Hospital fest, který podpoří dlouhodobě nemocné pacienty. Festival pořádá Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově. Na louce u hematologického oddělení vystoupí celá řada hudebních skupin a nebude chybět pestrý doprovodný program, který pamatuje i na děti.

Festival začíná ve 13 hodin a končí v pozdních večerních hodinách, bude až do 22 hodin. Vstup na festival je zdarma. Dlouhodobě nemocné pacienty můžete podpořit dobrovolným příspěvkem (minimálně 50 Kč), za který získáte originální odznáček. Peníze vybrané na festivalu zpříjemní pobyt pacientům, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžku benešovské nemocnice.

 

Program:
13:00 – Zahájení akce
13:30 - 14:30  - Poprask - hlavní pódium
14:30 - 15:00 - Doktor Klaun - doprovodný program u velkého stanu
15:00 - 16:00 - Czech it - hlavní pódium
16:00 - 16:30 - Mažoretky Wild cats + tanečnice orientální - doprovodný program u velkého stanu
16:30 - 17:30 - Sabina Ludányiová - hlavní pódium
17:30 - 18:00 - Karate Sanchin Dojo - doprovodný program u velkého stanu
18:00 - 19:00 - Garant - hlavní pódium
19:00 - 19:30 - přestávka
19:30 - 20:30 - Ruce Nohy - hlavní pódium
20:30 - 21:00 - přestávka
21:00 - 22:00 - Miroslav Imrich a skupina Poprvé - hlavní pódium

Od 13 hodin v areálu akce běží doprovodný program pro děti.

 

Bohaté kulturní vyžití

Objeví se řada benešovských hudebních skupin, jako je Poprask, Czech it, Ruce Nohy a Sabina Ludányiová. Vystoupí také jihočeská melodic metalová kapela Garant a hlavním tahákem festivalu je Mirek Imrich se skupinou Poprvé, známý ze seskupení Abraxas a Tango. Připraveno
je také vystoupení benešovských mažoretek Wild Cats, orientálních tanečnic, karate Sanchin Dojo, Doktora Klauna a expozice Vojenského technického muzea Lešany.

Ani děti nepřijdou zkrátka, je pro ně připravena kreativní dílnička, mohou si zaskákat v nafukovacím hradu nebo si nechat namalovat obrázek na obličej.

Cílem festivalu je užít si zábavu a zároveň podpořit svou účastí dobrou věc. Pro zajímavost: Oddělení lůžek ošetřovatelské péče (LOP) vzniklo už v roce 2003. Na oddělení se poskytuje převážně péče nemocným, kteří mají stanovenou diagnózu s léčebným postupem. Na lůžku je pacient kvůli doléčení akutního nebo zhoršeného chronického onemocnění do 3 měsíců, přičemž cílem je navrátit ho zpět do života a domácího prostředí.

Na místě budete mít možnost také zaregistrovat se do Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM nebo získat důležité informace k transplantaci kostní dřeně.