Celebrity zvou do kina

V roli režiséra ve filmu Celebrity s.r.o. Jiří Mádl
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Ocitla jsem se na premiéře. Důvodů bylo víc, ale hlavní byl ten, že jsem v tomto filmu dělala komparz. Byla hrozná zima, ale „hráli“ jsme, my komparzisti, léto. Tak jsem byla zvědavá, zda se tam mihnu. Mihla, asi tak dvě desetiny vteřiny...

Celebrity s.r.o. se docela hezky a mile strefuje do nekonečných televizních seriálů. Scénář filmu vznikl podle divadelní hry Antonína Procházky (ten si ve filmu také zahrál). Kromě něj se bude hodně líbit Robert Jaškow v roli mafiána Křečka, Filip Kaňkovský coby nešikovný rekvizitář nebo Vilma Cibulková v roli poněkud hysterické produkční seriálu Podej štěstí ruku, okolo nějž se vše odehrává. V prostorách fiktivního studia a v dalších lokalitách uvidíte Moniku Horvátovou, Andreu Kerestešovou, Zuzanu Bydžovskou, Zdenu Hardbolcovou a Jaroslavu Obermaierovou, Tomáše Vorla, Ladislava Mrkvičku a Miroslava Táborského.

Filip Kaňkovský

 

Jiří Mádl v roli režiséra

Jiří Mádl letos zazářil filmem Pojedeme k moři, kde exceloval jako režisér, a velmi jej pochválila i obávaná Mirka Spáčilová. Právem. V Celebritách s.r.o., který režíruje Miloslav Šmídmajer, hraje hlavní roli trochu nešťastného, ale roztomilého režiséra Tomáše Hrobského, který točí televizní seriál. Ví, že za něj Oscara rozhodně nedostane, ale je to práce a bude na složenky. Boj s produkční, se sponzory a mafiánem nabere na dějových obrátkách - a finále (možná se tvůrci filmu k němu měli dostat rychleji) rozhodně překvapí.

 

Historka z natáčení

Všichni máme rádi historky z natáčení, tak jednu malou, kterou jsme se dozvěděli od kostýmní výtvarnice Lucie Ulíkové; poslední scény se odehrávají na hřbitově v malebné slovenské vesničce a Lucie potřebovala vědět velikost „nebožtíka“ pro šaty do rakve. Pán v této roli se styděl za to, že není hubený jak lunt, ale je rozměrů spíš opačných, a svou velikost vyjádřil přirovnáním k Jánošíkovi. Údaj to nebyl právě přesný, a tak bylo nutné improvizovat přímo na místě, ale ve finále se podařilo jeho tělesné kvality vměstnat do pohřebních šatů. A za odměnu na své okolí těsně před záběrem z rakve vesele mrkal.

Film Celebrity s.r.o. dnes hrají tato středočeská kina: v Benešově (19,30), v Kladně (17,00), v Kolíně (19,30), v Neratovicích (19,00), v Nymburce (19,00), v Poděbradech (19,00) a ve Vlašimi (19,30).