Benešovská nemocnice si posvítí na proleženiny

Pomůcky proti proleženinám
 

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov se připojuje 19. listopadu ke Světovému dni STOP dekubitům. Od 10 do 16 hodin můžete navštívit osvětovou akci.

Proleženiny řádí všude

 „Dekubity představují problém, se kterým se potýkají zdravotníci na celém světě. Je nutné zdůraznit, že dekubity nevznikají jen u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Podle údajů Národního referenčního centra je více než 30 % pacientů přivezeno do zdravotnického zařízení již s dekubitem,“ uvedla Eva Lažanová, manažerka pro kontinuitu poskytované péče Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.

Přijďte se dozvědět o speciální péči

V Benešovské nemoci bude od 10 do 16 hodin stanoviště pro pečující osoby a laickou veřejnost. Všeobecné sestry zodpovídat otázky zájemcům.  Dále bude možné si prohlédnout lůžko s antidekubitní matrací, antidekubitní pomůcky a pomůcky pro preventivní ošetření kůže. Také tu bude ochutnávka doplňků stravy k podpoře hojení dekubitů. 

V Benešově nedávají proleženinám šanci

„V našem zdravotnickém zařízení se problematikou vzniku dekubitů zabýváme dlouhodobě. Funguje zde Edukační tým sester pro hojení ran. Tento tým zajišťuje edukaci pacienta a rodinných příslušníků v péči o ránu, provádí konzultace při péči o ránu na lůžkových odděleních, spolupracuje s ambulancí pro hojení ran, spolupracuje s nutričními terapeutkami, dále provádí školení zaměstnanců na seminářích zaměřených na péči o rány a sleduje novinky v péči o rány,“ popsala Eva Lažanová.

Čtěte také: 
Benešovská nemocnice nabádá k včasné léčbě osteoporózy  
S námi to zvládnete - Rozhovor s ředitelkou společnosti RUAH, která poskytuje specializovanou péči o pacienty v domácím prostředí v okrese Benešov.
Klíčová slova: