Zdravé mlsání pro celiaky i štíhlou postavu

Rohlíčky ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou
 

Protože se blíží doba Vánoc, přinášíme vám recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky.

Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Vanilkové rohlíčky se dají upéct i bez pšeničné mouky. Bezlepkové suroviny v bio kvalitě zakoupíte například v obchodech Bio Fresh Food.

BEZLEPKOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Ingredience:

190 g bezlepkové mouky 

50 g kukuřičné mouky hladké

50 g cukru moučka

160 g másla

100 g mletých ořechů

1 žloutek

Na obalení:

1 cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem a BIO vanilkou 

Postup:

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu v chladu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem a pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu rohlíčky sundáváme až po krátké chvíli a ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou. 

Klíčová slova: