Benešovští zdravotníci si hrají s legem

Handicap nemusí být překážkou
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Iniciativa Dr. Klaun uspořádala pro zdravotníky benešovské nemocnice sérii worshopů, kde je učila hraní s kostkami, které malým i velkým pacientům zpříjemní hospitalizaci. 

Sérii tří workshopů se zdravotníci benešovské nemocnice naučili několik her a cviků s šesti kostkami Lego Duplo, které využijí práci s dětmi i seniory. Akci uspořádala iniciativa Dr. Klaun občanského sdružení Chance 4 Children ve spolupráci se společností Lego.

Od roku 1999 Dr. Klaun a jeho klauni rozdávají radost dětem v nemocnicích prostřednictvím “terapie smíchu” a tím zmírňují jejich trauma z dlouhodobéhého pobytu v nemocnici.

Spousta zábavy se šesti kostkami

„Prostřednictvím zábavných a krátkých činností s kostičkami Lego Duplo v šesti pestrých barvách si děti mohou cvičit paměť, jemnou motoriku, tvořivost, komunikaci a týmovou spolupráci. S těmito šesti kostičkami lze hry modifikovat a vytvářet i vlastní hry podle schopností a zájmu dětí,“ popsala vrchní sestra dětského oddělení Marie Marvanová. 

Každý si rád hraje

„Hry jsem vyzkoušela u 2 malých pacientek. Stačilo jim ukázat pár her, které je tak zaujaly, že si nakonec s pouhými šesti kostičkami vydrželi hrát celý den a úplně zapomněli na své zdravotní problémy. Pomocí kostiček se mi podařilo zabavit dokonce jednoho 17-ti letého pacienta, který nebyl zrovna rád, že leží mezi malými dětmi. Nakonec se ale přidal k malým holčičkám, které si hrály právě s šesti kostičkami lego Duplo, a vydržel si s nimi hrát dobré 3 hodiny,“ sdělila vrchní sestra Marie Marvanová.

Klíčová slova: