V Benešově odstraňují hemeroidy laserem

Ambulantní, neinvazivní, rychlý, bezpečný a bezbolestný zákrok
 

Nemocnice Rudolfa a Stefanie začala provádět léčbu hemeroidů pomocí diagnostiky ultrazvukem a operace laserem. Vše je bezbolestné, rychlé a bez pracovní neschopnosti. 

Vysoce účinný diodový laser (980 nm) je navigován Dopplerovským vysílačem.  odvede svou práci za čtvrt hodiny. Protože je zákrok bezbolestný, provádí se bez anestezie.

Konec hemeroidů

„Nejprve jsou pomocí ultrazvuku Dopplerem přes anoskop vyhledány tepny zásobující hemorhoidální cévní pleteně. Ultrazvuková diagnostika je bezbolestná, pacient pouze slyší signály vydávané sondou. Následně jsou lokalizované cévy ošetřeny laserem. Aplikovaná energie laseru uzavře průtok v těchto cévách, čímž dojde k omezení přítoku krve do hemorhoidálních uzlů. To vede ke zmírnění až vymizení obtíží a k následnému zmenšení těchto uzlů. Vlastní ošetření je zpravidla vnímáno pacientem jako tepelný či tlakový vjem. Účinnost aplikace je následně kontrolována vymizením ultrazvukového signálu průtoku krve do uzlu. Technika ošetření je bezpečná, komfortní pro pacienta a vykazuje vynikající okamžité i dlouhodobé výsledky. Díky minimální invazivitě výkonu je možno postupně během jednoho sezení ošetřit hemorhoidální uzly po celém obvodu konečníku,“ popisuje  MUDr. Zdeněk Špale z proktologické ambulance benešovské nemocnice. 

Po laseru rovnou domů

Po ošetření nenásledují žádná omezení, ani pracovní neschopnost. Hojení může způsobit lehčí tlak, bolest nebo drobné krvácení ve stolici. 

Proktologická ambulance je v suterénu pavilonu E
MUDr. Zdeněk Špale, tel.: 317 756 401
Klíčová slova: