Bolí vás v krku? Připravte si česnekovou pastu

Česneková pasta je účinná proti bolesti v krku
 

Za poslední dny se citelně ochladilo a dává to zabrat i naší imunitě. Spousta lidí už teď leží v horečkách a jiní se toho teprve děsí. Jestli už vás teď začíná pobolívat v krku, rozhodně byste to neměli podceňovat. Zkuste si připravit účinnou česnekovou pastu, která bolest v krku spolehlivě zlikviduje.

Česneková pasta, to je dávný lék proti bolesti v krku. Kromě cibulového čaje je ještě trošku ostřejší, protože jednak je česnek silnější než cibule a jednak zůstane v krku působit déle než samotná protékající voda. Jde o opravdu ostrý, nicméně efektivní lék proti bolesti - látka alicin obsažená v česneku má antibakteriální účinky. Pasta by se měla pít co nejpomaleji. 

 

Jak připravit česnekovou pastu?

  1. Nadrobno pokrájejte malý kousek zázvoru a jeden stroužek česneku. Obojí se snažte nakrájet na velmi malé kousky, aby se to dalo dobře sníst. Nakrájený zázvor a česnek dejte do misky.
  2. Vmíchejte špetku kajenského pepře - opravdu jen špetku, aby to nebylo moc pálivé. 
  3. Do misky vmíchejte dvě polévkové lžíce medu. Dobře celou směs promíchejte tak, aby se všechno spojilo v pastu.
  4. Teď zbývá naředit směs maličkatým množstvím vody tak, aby se rychleji polykala. Vodu přidávejte malou lžičkou, aby směs nebyla příliš řídká. 
  5. Vezměte si lžičku a směs začněte pomalu jíst po lžičkách. Čím pomaleji budete polykat, tím déle bude pasta působit v krku. Asi po deseti minutách se bolest v krku může zhoršit, potom se ale hned utiší a mělo by to tak zůstat.

 

Jestliže se vám pasta zdá příliš radikálním způsobem proti bolesti v krku, vždycky můžete vyzkoušet směs naředit horkou vodou a vypít ji jako čaj, nebo si připravit cibulovo-česnekový nebo cibulovo-zázrovový čaj a podobně. Nicméně tento recept je osvědčený díky látce obsažené v česneku. Můžete místo toho také zkusit cucat syrový stroužek česneku nebo ho třeba rozkousat a sníst.