Snímky, které berou dech: Muž fotil svoji ženu bojující s rakovinou až do úplného konce

Jennifer byla šťastná a zamilovaná
Zobrazit fotogalerii (15)
 

Příhěh dvou mladých lidí, který byl zpočátku jako vystřižený z amerického filmu, nakonec skončil velkou lidskou tragédií. Fotograf Angelo Merendino našel ženu svých snů, kterou si vzal a o pár měsíců později. Zároveň se ale brzy musel smířit s tím, že už ji nikdy neuvidí a nebude moci obejmout. Rakovina byla proti jejich plánům i štěstí.

Angelo Merendino prožíval jedno z nejkrásnějších období ve svém životě. Na první pohled se zamiloval do půvabné a mladé slečny Jennifer, kterou po půl roce požádal o ruku. Pár měl pohádkovou svatbu v Central Parku a plánovali společnou budoucnost. 

"Když jsem Jennifer spatřil, okamžitě jsem věděl, že je to ta pravá. O šest měsíců později jsem ji v naší oblíbené italské restauraci na kolenou požádal o ruku," svěřil se lidem Angelo. 

Poslední fotkou prázdná postel

Pouhé čtyři měsíce po svatbě Jennifer zjistila, že trpí rakovinou prsu. Se zákeřnou nemocí bojovala usilovně a statečně, ale nakonec prohrála. Angelo se rozhodl, že její boj zdokumentuje. Na začátku ale netušil, že posledním snímkem bude prázdná postel jeho ženy. 

Angelo nikdy nezapome ten pocit, kdy jeho milované ženě lékaři stanovili diagnózu. Od první chvíle ale oba věděli, že budou držet spolu a zákeřnou nemoc porazí. Pustili se tedy do boje a možná už tehdy oba v koutku duše tušili, že je předem prohraný.

"Jsme spolu a spolu to zvládneme," napsal si přes všechny obavy tehdy na svém webu Angelo. Fotograf se rozhodl, že bude mapovat boj své ženy s rakovinou pomocí snímků. Na fotkách tak zachytil prvotní strach, obavy, bolest nebo smutek. 

Pro rodinu, přátele, pak i pro veřejnost

Příběh se smutným koncem podle slov Angela vedle obav ukazuje hlavně jejich velkou lásku. Fotky nejdříve byly určeny pouze členům jeho rodiny a nejbližším přátelům. Nakonec se však Angelo rozhodl, že se se svým těžkým osudem podělí s širokou veřejností. 

"Snažil jsem se dát rakovině lidskou tvář prostřednictvím své milované ženy. Ukázat bolest, strach, smutek a osamělost, kterým Jenn čelila. Ze všeho nejdůležitější ale je, že fotky ukazují naši lásku," dodává. 

Na počest své silné ženy vznikl i jeho web, kde si lidé mohou prohlédnout sérií fotografií, které tvoří jeden velký a smutný příběh plný lásky. 

Klíčová slova: