Valentýn je noční můrou nezadaných

Žába hlásí dva nové druhy
 

Valentýn je pro většinu singles noční můrou. Zamilované páry na ulicích a vlezlé tipy pro milence jsou úplně všude. Co dělat na Valentýna, když jste single?

Singles nejsou cílovou skupinou valentýnských večerů a ignorují nápady na dárečky pro partnera, které jim chodí do mailového spamu. Pro páry je Valentýn naopak oblíbeným svátkem, či alespoň dnem, který rádi tráví společně. Valentýnská kampaň pobízí k nakupování různých serepetiček jako jsou květiny, psaníčka, plyšáci, šperky ve tvaru kýčovitých srdíček, nebo spodní prádlo s nápisem ,,Miluji Tě” umístěném přímo v dámském klíně.

Není se čemu divit, že se některým z nás pro nekončící valentýnské reklamy otevírá kudla v kapse. Nepočítaje, že ne každý je 14. února zadaný, a tak nemá na podobné oslavy náladu.

Dvojice, které procházely po ulicích dosud rychlým krokem, nezvykle zvolňují tempo, postávají, hledí si přímo do očí a opakují zaříkadla jako z amerických telenovel. Přitom se ještě včera hádali o tom, jaký film si pustí, zda si dají k večeři špagety nebo pizzu, a kdože dal ten banán do lednice. Jejich přítomnost single člověka prudí a k smrti rád by zapadl někam, kde zamilovaní nejsou.

Jsem single. Kam mám utéct? 

Valentýn zdaleka není svátkem zamilovaných. Singles si dnes mohou vybrat z různých aktivit, které s kýčovitou romantikou nesouvisí. Jste-li aktivnější, vydejte se na Valentýnský běh. Zaběhat si může úplně každý. A když přece na nějaký pár narazíte, nebude mít na otravné oblizování se čas. Zapomeňte na splíny a prospějete i svému zdraví. Valentýnský běh začíná 14. února v ranních hodinách a běhat se bude mezi Stromovkou a Letenskými sady.

Chybí vám láska? Utečte jí

Chcete se na Valentýna pomazlit? 

Pokud vám chybí nězné doteky, není lepší volbou, než zajít do Kočkafé! Jde o první kočičí kavárnu v Praze, kde se můžete mimo výborné kávy pomazlit s kočičkami, které se volně pohybují po kavárně. Na víkend je připraveno valentýnské menu ve dvou variantách, slevy a speciální občerstvení. Navíc je prodloužena otevírací doba kavárny. Nebuďte sami, přijďte se pomazlit s kočičkami.

Chybí vám něžné pomazlení? Kočičky vám dají lásku

Valentýna opravdu nesnášíte?

Pro takové singles je jako stvořená párty Anti-Valentine. Chodí sem singles, kteří se ke svátku zamilovaných staví poněkud skepticky. Beztak je single život lepší, nebo ne? Anti-Vantine pořádá velkou párty v klubu Alibi v centru Prahy, kde se můžete pobavit sami nebo s přáteli. Klub Alibi poskytne slevy na koktejly a drinky, takže na suchu určitě nebudete. Akce začíná 13. února od 18 hodin a trvá až do rána. Vstup je zdarma.

Někdo je polygamní a lásku potřebuje, jinému polygamovi stačí sex

A jak tráví Valentýna naši čtenáři? 

„Valentýn vnímám jako cizorodý svátek, který se sem dostává odněkud z Ameriky. Vadí mi jeho komercionalizace. Jako single takový svátek ignoruji,” říká Petr (26) z Kolína. „Nejsem single, ale co budu dělat na Valentýna, to nevím. Počítám, že ten můj chytne depku a pojede chlastat na chatu, tudíž já asi skončím někde v baru u sklenky moku,” uzavírá Jana (29) z východního kraje Prahy.