V Motole budou chrtí a šnečí závody

Už tuto sobotu se budou konat šnečí závody
 

V sobotu 25. července se budou konat hned dva závody - dostihy chrtů SUMMER PRIX 2015 a Mistrovství světa dostihových šneků.

Od 13 hodin začínají závody chrtů na dostihové dráze v Praze Motole, kde můžete spatřit světové chrtí šampiony. Od 14.30 hodin program pokračuje Mistrovstvím světa dostihových šneků. Přihlášeno je dvacet závodníků z nejrůznějších zemí světa – Barbados, Angola, Ghana Kamerun, Nigerie, Keňa, Tanzanie a samozřejmě i Česko.

Věděli jste, že...

i takový šnek se může stát domácím mazlíčkem? V Česku popularita chovu šneků narůstá a to není myšlen chov pro kulinářství, nýbrž chov šneka jako domácího mazlíčka. Šnek není na chov nijak náročný a vhodný i pro alergiky, proto se čím dál víc těší chovatelské oblibě. Na internetu najdete i skupiny chovatelů například na Facebooku Snails Paradise a Happy Snails. Tam se můžete dozvědět o jejich chovu více.

A také, že dostihy chrtů...

v České republice jsou provozovány jako hobby, tudíž dostihy nejsou výdělečnou činností jako v jiných zemí. Chrti zůstávají i po skončení dostihového období zůstávají se svými majiteli. Nestane se tedy, že by vysloužilí chrti byli trýzněni či usmrcováni. V Česku působí několik chovatelských klubů začleněných do Českomoravská kynologická unie, které se věnují kromě chovu i dostihům chrtů všech plemen.