5 důvodů, proč se králík hodí do bytu

Jaké nejvtipnější postelové zážitky máte vy?
 

Než si pořídíte toto roztomilé zvířátko, nezapomeňte se seznámit s jeho chovem. Jedině tak bude spokojený váš nový chundelatý kamarád i vy.

Je čistotný

Králíček je schopný naučit se chodit na kočičí záchod. Vhodná je dřevitá podestýlka. Nezapomeňte však záchůdek pravidelně čistit – ideálně jednou denně. Jakmile mu jej nevyčistíte, může se stát, že vykoná potřebu jinam.

Milý společník

Králíci jsou společenští tvorové. Jestliže se jim budete odmalička věnovat, můžete se těšit z jejich přítulnosti. Budou za vámi chodit po bytě, přijdou si pro pohlazení, mile vás budou olizovat. Prima je, že je to roztomilý a přitom tichý společník – nevydává žádné hlasy. Ovšem jelikož je aktivní zejména večer, umístěte jeho ubikaci tak, aby vás svým šramocením nerušil.

Časově nenáročný

Samozřejmě potřebuje, abyste se mu věnovali. Nicméně není to pejsek – nemusíte jej pravidelně venčit. Důležité však je naučit ho například na záchůdek, pomazlili, nechali ho proběhnout po bytě a pomazlili. Jinak by se z milého společníka mohlo stát nepříjemné zvířátko.

Je chytrý

Králík je schopný zažít si určité rituály, rozpoznat, co se bude právě dít. Zapamatuje si, kde je lednice a že je v ní jídlo. Ví, že když se oblékáte, budete odcházet, rozpozná zvuk otevírajích se dveří. Pokud s ním cestujete, tak rozpozná svoji přepravku.

Je možné jej vychovat

Můžete jej například naučit přijít na zavolání jeho jména či na zamlaskání. Zvlášť, když jej odměníte pamlskem, určitě přiběhne. Když dělá něco, co nemá a vy důrazně řeknete například „fuj“ nebo „ne“, věřte, že rozpozná ve vašem tónu hlasu, že to dělat nemá.