Důstojné rozloučení s mazlíčkem zajistí speciální krematorium

Obřadní síň může mt i takové rozložení
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Jedno takové právě vzniklo v Praze Běchovicích. Nabízí kompletní pietní služby - mimo jiné je možné i poslední rozloučení se zvířátkem v obřadní síni.

Firma zajistí opravdu úplně vše. „Stačí nám zavolat na naši bezplatnou linku a vše s klientem domluvíme. Linka funguje díky naší pohotovosti non-stop. Zvířátko můžeme vyzvednout u klienta doma, nebo u veterináře. Klient si ale také může svého mazlíčka přivézt do krematoria sám,“ popisuje služby spolumajitel krematoria Jan Šípek.  

Citlivý a profesionální přístup

Při příjmu dostane zvířátko unikátní kód, který jej poté provází celým procesem. Po příjmu zvířátko vloží do speciálního vaku a uloží jej do chladicího boxu, kde bude čekat na termín kremace. „Garantujeme, že při kremaci je zvířátko v kremační peci samo a kremační kámen s unikátním kódem zajistí, že nikdy nedojde k záměně popela. Klient má tak stoprocentní jistotu, že dostává popel svého mazlíčka. Urničku s popelem buď klientovi dovezeme domů, nebo si ji může vyzvednout u nás v krematoriu a to již do 1 hodiny po skončení kremace,“ vysvětluje Šípek.

Čtěte: Kam a jak pohřbít svého mazlíka

Nechybí ani obřadní síň

Jestliže si přejete naposledy se s mazlíkem rozloučit, v krematoriu k tomu mají moderní obřadní síň. Vyloučeno není ani sledování samotného žehu.

Vlkodav i fretka

Podle Jana Šípka má kremační zařízení kapacitu do 130 kilo. „Nejvíce zákazníků je z řad chovatelů pejsků a kočiček. Měli jsme tu ale i například králíčky nebo fretku. Největší byl zatím vlkodav, který vážil skoro 80 kilo,“ uvádí spolumajitel krematoria.

Kolik to stojí?

Cena se odvíjí od váhy zvířátka a služeb, které si klient vybere. Začíná na 1900 Kč a může vyrůst i přes 10 000 Kč. Samozřejmostí je i výběr z nejrůznějších typů uren. Popel svého mazlíčka tak můžete uložit do urny ze dřeva, kovu, kamene, biourny, keramické urny, skleněné či křišťálové urny.

K provozu potřebujete nejen vhodné místo

„Vyřídit povolení k takovému zařízení nám trvalo zhruba 3 roky. Nejdříve jsme museli najít vhodné místo. Kromě toho musíte splňovat celou řadu věcí. Například projít procesem EIA (vliv na životní prostředí), splňovat veterinární, hygienické a bezpečnostní požadavky,“ vysvětluje na závěr Jan Šípek.

Volili byste pro svého domácího mazlíčka tento způsob posledního rozloučení? Máte s kremací zvířátka zkušenost? Podělte se s námi o váš názor.