Slaďte si domov podle barev pro letošní rok

Starorůžová s mentolovou a zlaté doplňky jsou must-have letošní sezóny
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Letos přišla radikální změna trendu barev v bydlení. Královnou se stala starorůžová barva v kombinaci s blankytně modrou. Stále se však drží námořnický styl a hlavně kovové detaily.

Nejen barvy v šatníku se mění každým rokem, ale i domov si ladíme podle barev, které nám udávají světoví designéři. Posledních pár let se v popředí stále drží přírodní odstíny hnědé společně s barvu khaki doplněné o červený nádech, aby se místnost rozsvítila a působila energičtěji.

Pastelové barvy se staly nutností

Letošní rok ale přichází se zlomem. Trendem se stala starorůžová a blankytně modrá barva. Nesmíme pominout ani námořnickou modrou v kombinaci s bílou barvu, středomořský styl zkrátka stále frčí.

Růžovou barvou proti depresím, říká psycholog

Pohled na světle růžovou přirozeně zklidňuje a pomáhá při depresích, blankytně modrá pomáhá mysli relaxovat, vyvolává stav beztíže a pocit oddechu. Tyto dvě barvy doporučujeme kombinovat, můžete je ale používat i zvlášť. Mezi další favority řadí designéři meruňkovou barvu.

Mějte ale na paměti, že všeho má být s mírou, pokud si přebarvíte celý obývací pokoj na růžovo, záměr držet se trendů se mine účinkem. V pastelových barvách volte raději doplňky, které můžete dle libosti kombinovat. 

Styl Coco Chanel

Pusťte si domů přímořskou atmosféru

Průkopnicí námořnického stylu nejen v oblečení se stala už slavná Coco Chanel. Námořnická modrá v kombinaci s bílou a béžovou barvou je určená především pro design koupelen, pomalu se ale přenáší i do ložnic a obývacích pokojů. Kombinujte s tematickými doplňky, jako jsou mušle a lastury, nebojte se použít suvenýry z dovolených. K tomuto stylu je vhodné doplnit světlé lakované dřevo.

Zlato, měď, mosaz a cín – materiály, které jsou letos povinností

Kovové doplňky, ať už lesklé nebo matné, rozjasní místnost a vnáší do bytu dojem luxusu. Už od antiky symbolizují bohatství a nikdy z našich interiérů nevymizely, nyní se ale na tyto odstíny klade ještě větší důraz. Fantazii se meze nekladou, skládejte k sobě doplňky od zlaté přes měděnou až po stříbrnou, vše je povoleno. Podle slov bytové designérky si ale dejte pozor, abyste kovy používali jen decentně a v místnosti neměli mnoho lesklých prvků, původní snaha by se mohla změnit v kýč.