Máme pro vás nejkreativnější tipy na vánoční dárky

Znáte a dodržujete vánoční pranostiky?
 

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi je čas myslet na dárky pro svoje blízké, partnery, kamarády nebo rodiče. Ty nejlepší dárky, ze kterých budou mít radost, ale určitě neseženete za jeden den. Buďte kreativní. 

Vánoce jsou obdobím klidu a míru, kdy by měli být všichni spolu, alespoň se to tak říká. To ale neznamená, že si nemůžete dát nějaký ten dárek. Není potřeba kupovat den před Štědrým dnem ptákoviny, které pak stejně skončí na dně skříně nebo jimi vaši přátelé v nejbližší době obdarují děti svých známých. Lepší je jít na jistotu a koupit jednu věc, která ale zaručeně udělá radost. 

Pexeso, hrneček, tričko - a to vše s vašimi fotkami 

Rozhodně někomu uděláte radost, pokud mu pořídíte třeba vlastní hrneček, talířek, misku nebo třeba konev, kde bude jeho fotografie, případně fotografie něčeho, co bezmezně miluje. Tyhle dárky jsou takřka vždycky vhodné pro páry nebo i pro vašeho partnera či partnerku. Tričko s nápisem "vezmeš si mě?" nebo pexeso s fotkami těch nejšťastnějších momentů? Pro rodiče by bylo třeba vhodné pexeso s obrázky vnoučků. Někoho zas potěší polštářek s fotkou partnera, dítěte. Nápisy nebo fotky mohou být na různých předmětech.

V sobotu a neděli se rozsvítí vánoční stromky na náměstích všech měst a městeček. Jaká je cesta vánočních stromků a jak končí? 

Co je nej pro rodiče?

Záleží na věku obou rodičů a na jejich zájmech, myslete na to, co dělají nejraději a jak tráví svůj čas. Jestliže víte, že často luští křížovky nebo si občas něco zahrají, sáhněte po nějaké vědomostní deskové hře, třeba AZ Kvíz nebo slovní hra Scrabble nebo třeba nové Šachy. Musíte ale vědět, že si na to potrpí. Pokud víte, že se jim něco pochroumalo, můžete jim zkusit koupit novou věc, dejte ale pozor, aby ji nekoupili sami. Pokud čtou a znáte jejich vkus, kupte jim knížku.

Výborný dárek je i koupit zážitek - například dárkový poukaz na relaxační masáže, do speciálního kadeřnictví, nebo pak víkendový pobyt do místa, kde ještě nebyli. Ať už v Česku, nebo zahraničí.

Co nej pro partnera? 

Záleží hodně na tom, jestli dáváte dárek ženě nebo muži, ale i na povaze. Někdo je romantik a někdo zase ne, pak se nemusíte úplně trefit do černého. Jestliže ale dáváte dárek ženě, rozhodně nic nezkazíte kreativním dárkem, jak bylo popsáno výše. Takže třeba dva do sebe zapadající hrnečky s vašimi fotkami, nebo můžete nechat vyrobit puzzle z vaší společné fotky, nebo polštářek s fotkou. Pro muže je vhodné totéž, ale určitě potěší i tričko s nápisem, který ho charakterizuje. Skvělým dárkem pro muže je také erotická desková hra nebo lístek na koncert.

Co nej pro kamarády? 

U kamarádů to bývá snadné, hlavně pokud s nimi trávíte hodně času a přesně víte, co se jim líbí a co ne, případně co aktuálně potřebují. Můžete to vyřešit třeba tak, že koupíte všem kamarádům jeden dárek - můžete je pozvat na společnou únikovou hru, na paintball nebo na motokáry. Když vám jde o soukromý dárek, nic nezkazíte lahví vína nebo vstupenkou do divadla, na koncert nebo luxusním zážitkem, jako je třeba výlet v balonu. Také nic nezkazíte pozvánkou na luxusní žranici, což vlastně platí i pro rodiče. 

A co vy, jaké máte tipy na vánoční dárky?

Klíčová slova: