Makejte i v zimě, jinak budete jako koule

Dámy, líbí se vám zóna oddělená speciálně pro vás? Mrkněte se, jaká těla takové stroje dělají
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Léto je definitivně pryč, to však neznamená, že bychom měli rezignovat na péči o svoji postavu, Právě naopak. To, co v zimě nabereme, budeme na jaře jen těžko shazovat. Ideálním řešením tak je nepolevit a makat na sobě celý rok. Může to být sice zásah do peněženky, ale máme pro vás elegantní řešení - fitko, kde zaplatíte jen pětistovku měsíčně!

Často se mluví o tom, jak je pro lidský organismus důležitá pestrá strava a zelenina. Moderní jsou aktuálně takzvané "raw" diety. Mnohem méně už se však dozvíte o tom, že nám teplé potraviny v zimě pomohou prohřát náš organismus.

Jedním z důvodů, proč se Pippa Middleton stala hvězdou, je její dokonalý zadeček. Za ten vděčí pohybu, hlavně běhání. Důležitá je zde pravidelnost, běhat byste měli dvakrát až třikrát týdně.

Tělu bychom měli dodávat obiloviny, luštěniny, zelí, brambory, kořenovou zeleninu, rýži a maso. Pro tělo je zima totiž obdobím ukládání zásob a regenerace. Což znamená, že také mnohem snadněji přiberete.

Bez pohybu to nepůjde

Je evidentní, že když ke správné stravě nepřidáte pohyb, můžete se klidně stavět na hlavu, ale na jaře budete jako kuličky. Ba co víc, stále budete více či méně apatičtí a bez nálady. Je totiž jednoznačně prokázáno, že trénováním fyzické odolnosti a vytrvalosti zlepšujete i kvalitu života jako takového. Máte více elánu, chuti nejen do práce, ale i do koníčků a tak dále.

"Udržování či zvyšování obecné vytrvalosti zlepšuje kvalitu zdraví, a tedy i kvalitu života. Můžete začít v jakémkoli věku a aktivitu přizpůsobit handicapu, který máte. Běhání mi vyléčilo astma, zmizely všechny alergie, kterými jsem trpěl, zredukoval jsem nadváhu, cvičení mi pomohlo dobrému pocitu z figury. Nedá se to uspěchat. Tělo musí nejdříve pochopit, co po něm chcete," vyvsvětluje primář ARO Oblastní nemocnice v Příbrami.

Žádné výmluvy, jde se makat

Z toho jasně plyne, že i když se během zimy nebude promenovat v plavkách a "oblbovat" opačné pohlaví, je dobré na sebe dbát. Tím spíš, že pár měsíců uteče jako voda a už tu zase bude dilema, kam rychle schovat špeky. Řešením tedy je začít cvičit pomalu, v klidu a tělo pomalu přizpůsobovat. Můžete argumentovat, že je to drahé a že při dlouhodobějším cvičení necháte ve fitku skoro celou výplatu. 

Ano, mohli bychom vám říct, že je to jenom dobře, protože vám nezbyde na jídlo, a tím pádem zhubnete. Ale dobře víme, jak moc je strava během tréninku důležitá. Proto je lepší najít takové fitko, kde vás zkrátka "z kůže nesedřou". "Našla jsem Fitinn, kousek od metra Budějovická. Dáte tam za permici pětistovku měsíčně, přitom jsou dobře vybaveni. Hodně cestuji a prý mohu cvičit i v jiném Fitinnu, než mám u práce," usmívá se spokojená Karolína z Prahy. 

Ráda také využije možnosti oddělené tréninkové zóny speciálně pro ženy. "Ale jen někdy, sem tam se na chlapy ráda kouknu. Ono se sice tvrdí, že muži ve fitku okukují ženy, ale často je to i naopak," směje se sympatická blondýnka.