Zdravé mlsání pro každého: Hitem jsou fitness recepty

Rozdíl mezi fitness a klasickými muffiny je na pohled nepoznatelný, ale na své postavě to poté poznáte. Podívejte se na další dezerty, ze kterých se vám budou sbíhat sliny
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Také patříte mezi lidi, kteří si rádi občas zamlsají, ale zároveň si chtějí hlídat postavu? Máme pro vás připraveno několik receptů, které potěší. Je snadné je připravit, navíc jsou rychlé, chutné a hlavně zdravé.

Milujete sladké, ale po každém kousku dortíku si říkáte "takhle fakt nezhubnu", ale stejně to děláte zas a znova? A co kdyby vám někdo řekl, že jde mlsat a přitom zdravě? Ano! Jde to a je to hračka.  Dortíky, muffiny, koláče a další chuťovčičky.

Veškeré tyto pamlsky umíme připravit stoprocentně zdravě. No, a co je lepší, než ten pocit, když jíte dezert a víte, že tím ani trochu nehřešíte? Asi není nejlepší spořádat jich pět kilo na posezení. Ale pár kousků vám zkrátka nijak neublíží, možná právě naopak. Po každém soustu tak nemusíte mít výčitky svědomí. Pochutnejte si s námi.

  • Pohankovo-kakaové palačinky

Ingredience:
50 g pohankové mouky
5 g kakaa
180 ml mléka
1 vejce
špetka prášku do pečiva
1 lžíce medu

Postup:
Všechny ingredience smícháme, metličkou vyšleháme a opékáme na pánvi. Když jsou placičky hotové, sundáme z pánve, můžeme osušit a podáváme.

TIP NA PEČENÍ
Hitem se stávají silikonové formy na pečení. Jsou skladné, snadno se umývají a při pečení se nemusí ani vymazávat. Krásně se s nimi pracuje a prodávají se v různých tvarech, takže vašim uměleckým kreacím se meze nekladou.

  • Proteinový koláč s jahodami

Ingredience:
4 vejce
50 g kokosového oleje
50 g vanilkového proteinu
50 g mletých mandlí
100 ml mléka (může být rostlinné)
200 g jahod
skořice

Postup:
Bílky vyšleháme na sníh, ostatní suroviny smícháme a opatrně přimícháme ke sněhu. Vylijeme do teflonové či silikonové formy a navrch rozložíme jahody, dáme péct na 180 stupňů cca 10-15 minut.

  • Tvarohovo-ovesné muffiny

Ingredience:
2 vejce
1 lžíce kokosového oleje
1 měkký tvaroh
150 g ovesné mouky (ovesné vločky na jemno)
lžička kypřícího prášku
rozinky
jablko (na ozdobu)
chia semínka (na ozdobu)
med (dle chuti)

Postup:
Oddělíme bílky od žloutků a dáme zvlášť. Žloutky vyšleháme s medem. Přidáme kokosový olej, ovesnou mouku, měkký tvaroh a prášek do pečiva. Vyšleháme bílky a postupně je do těsta přimícháme. Přidáme hrozinky a jde se na plnění formiček. Ty plníme do ¾ a poté ozdobíme nakrájeným jablkem na kostičky a chia semínky. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 20 minut. Můžeme ozdobit tvarohem smíchaným s medem.

  • Dietní muffiny do mikrovlnky

Ingredience:
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce müsli (křupavé, pečené atd.)
1 banán (nakrájený na kousky)
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička medu

Postup:
Všechny ingredience smícháme a dáme do dvou hrníčků. Banán necháme na kousky. Hrnky dáme do mikrovlnky, kterou zapneme na nejvyšší výkon. Každá mikrovlnka je jiná, ale přibližně po dvou minutách máme hotovo. Vyklopíme a můžeme podávat.

  • Smoothie na hubnutí

Na 1 porci potřebujete: 
1/2 červeného grepu
malou misku jahod (můžou být i mražené)
1/3 salátové okurky
trochu vody

Postup:
Veškeré ingredience smícháme v mixéru. Můžeme podávat na ledu.