Vyrážíte na road trip? Tyto vychytávky vám cestu maximálně zpříjemní

Být volný, co je víc?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hlásíme, že roadtripová sezona ještě rozhodně nekončí! Fakt, že končí prázdniny, vůbec nevadí. Než se však vydáte objevovat krásy světa, nebo jste už na cestě, jistě využijete nejeden z následujících tipů, které z vás udělají ostříleného experta každého road tripu. 

Pokud na road trip vyrážíte vlastním autem, vaše cesta by měla začínat v servisu. Nechte si auto nejprve kompletně zkontrolovat technikem (i když nepociťujete žádné závady), ať vás na cestě nic nepřekvapí.

Když si půjčujete auto…

Jestliže hodláte brázdit silnice půjčeným autem, buďte obezřetní, co se autopojištění týče. Ještě než podepíšete smlouvu, důkladně si nastudujte práva a povinnosti, které se na vás i auto vztahují v případě nehody či poškození.

Organizovaný pořádek nadevše

Jako řidič, ale i jako spolucestující oceníte v autě pořádek. V přihrádkách zahlcených drobky, pinetkami a žvýkačkami nejenže nic nenajdete, ale ještě jim zaděláte na plíseň. Vložte do jednotlivých přihrádek třídiče a mějte drobnosti vždy ihned po ruce. Jako skladný autokoš také skvěle poslouží plastová krabice od cereálií.

Udělejte si kopie všech dokladů

Řidičský i občanský průkaz, doklad o havarijním pojištění nebo povinném ručení, cestovní pas… Jedna kopie od každého dokladu vám zabere minutu, ale následně vám může ušetřit i několik stresujících dní.

Buďte neustále v obraze s aplikací Waze

Než se vydáte na cestu, vyždímejte z moderních technologií maximum a stáhněte si užitečné mobilní aplikace, které vám na cestě ušetří spoustu času i peněz. Rozhodně se neochuďte o dopravní aplikaci Waze. Řidiči zde v reálném čase sdílí důležité informace o dopravních nehodách, policejních hlídkách, stavech silnic, ale i o tom, kde nejlevněji natankujete.

Skládací stolek na zadní dveře dodávky

Přeměnit obyčejnou dodávku v obydlí, ve kterém se vyspíte, najíte i pobavíte, to chce trochu kreativity a schopnost přemýšlet dopředu. Na Pinterestu najdete nepřeberné množství inspirace, jak do svého "obytňáku" zakomponovat co nejvíce prvků s co nejmenším pohlcením prostoru. Co takhle na zadní dveře dodávky umístit skládací stolek? Nezabere vám tam žádné místo. Síťovku zavěšenou na strop auta zase můžete využít na osobní věci nebo třeba na ovoce.

Je nám jasné, že před cestou na zahraniční road trip budete řešit především cestovní pojištění. Není ovšem od věci zvážit, zdali i kvalita vašeho stávajícího povinného ručení odpovídá částce, kterou platíte. 

Srdci blízké Slovensko: Pečené husy, víno, nejvýše položený hotel i národní parky plné kaňonů. Více čtěte zde.
Klíčová slova: