Ježíška milujeme. Ale když ten Santa má tak krásné pomocnice

Na Ježíška nedáme dopustit. Ale i Santa má něco do sebe, tedy spíš jeho pomocnice. Mrkněte se na ně...
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Nic proti Ježíškovi, neměnili bychom ho ani za zlaté prasátko. Americké vánoční nesmysly nechť klidně zůstanou za mořem. Ale přeci jen by se občas mohla udělat výjimka. Alespoň na malinkou chviličku.

Kdysi byl zobrazován v biskupském rouchu, ale to už je nějaký ten pátek. Dnes je to spíše obtloustlý muž s věčně veselou tváří a hlavně hustým bílým vousem. Santa Claus má mít na hlavě červený klobouk, oblečený je většinou do bíle lemovaných kalhot s černým koženým páskem. Oblečení je doplněné vysokými botami. 

Vyměnit? Možná na chvíli

Někdy je sice přirovnáván k našemu Ježíškovi, ale až tak úplně pravda to není. Santa sice nosí dětem dárky, ale prý žije kdesi na dalekém severu, kde chová své stádo sobů. Samozřejmě kouzelných, protože musí být opravdu hodně rychlí, aby ho dokázali přenášet z místa na místo po celém světě. Někdo tvrdí, že žije na Měsíci. Ale to je mnohem méně pravděpodobné. Zůstaňme raději u severního pólu, případně Laponska. 

V našich končinách jsme moc rádi za našeho Ježíška. Možná sice není tak trendy a nejde úplně s dobou, ale je zkrátka náš. Ovšem jsou chvíle, kdy bychom ho možná na malinkou chvíli vyměnili. Zatímco Ježíšek je na všechno sám, Santa své povinnosti klidně hodí na nějakou ze svých pomocnic. A není to vůbec špatný pohled...

Klíčová slova: