Chcete ušetřit za mobilní služby? Možná se vám vyplatí rodinný tarif

Máte výhodný tarif?
 

Speciální rodinné tarify nejsou zatím až tak rozšířené a v rámci mobilních služeb a nabídek jde o relativně nový fenomén. Průkopníkem byl v roce 2015 operátor Vodafone. Teprve v roce 2018 se přidalo i O2 a začátkem roku 2018 přispěchal s novou nabídkou i T-Mobile. A co vám tito tři kmotři českého mobilního světa umí nabídnout?

Průkopnický Vodafone

První český rodinný tarif je poměrně štědrý zejména k lidem, kteří stále upřednostňují „tradiční“ mobilní služby – tedy volání a SMS. Vhodný tarif od Vodafone RED+ vám toto vše zajistí a nemusíte se vůbec držet zpátky. Neomezené volání a SMS platí pro všechny verze této služby. Vybrat si ale můžete různé varianty, jakmile dojde řeč na objem mobilních dat. Ta hrají v dnešní době čím dál větší roli.

Základní nabídka RED+ přichází s pouhými 10 GB, což je dnes už pro rodinu opravdu málo. Tento tarif je ale dostupný za pouhých 1 499 Kč měsíčně a používat ho mohou až čtyři lidé. Náklady na osobu při neomezeném volání posílání zpráv jsou v takovém případě celkem výhodné.

Pokud máte větší hlad po datech, můžete zvolit variantu RED+ 20 GB, nebo RED+ 50. Tato datově nejzajímavější alternativa vás vyjde na více než 2 tisíce korun měsíčně, ale dokáže již skvěle suplovat například pevné připojení.

Je evidentní, že služba RED+ zaujme především rodiny a domácnosti, které SIM karty červeného operátoru budou aktivně využívat. Nabídku sice můžete využít i ve dvou, ale náklady na osobu se pochopitelně násobí.

Neomezené volání i SMS s O2

Společnost O2 představila vlastní mobilní tarif pro rodiny v roce 2017 – a to pod názvem „O2 Spolu“. U Vodafonu se tarif inspiroval neomezeným voláním a posíláním SMS, ale systém funguje poněkud odlišně. Varianty si totiž volíte podle počtu osob. Existuje tedy tarif „Pro dva“ i „Pro tři“ a taky „Pro čtyři“.

V každém z těchto tarifů jsou mobilní data plus zvýhodněné služby navíc. V první variantě je to Internet HD a O2 TV, ve druhé a třetí variantě je to O2 TV za korunu. Výhodou je, že tarif lze každému členovi rodiny přizpůsobit na míru.

Nabídka od O2 zaujme tříčlenné i čtyřčlenné domácnosti, jelikož cena na osobu není vysoká. Pokud toužíte po výhodném internetu a televizi, pak se vám třeba zalíbí i první varianta. Jen těch mobilních dat není zrovna mnoho.

T-Mobile je jiný

Nejenže T-Mobile nebyl s rodinným tarifem mezi prvními, ale i dnes se chce od ostatních odlišovat. Nabízí totiž tarif Magenta, který není v pravém smyslu rodinný. Lze ale tímto způsobem využít.

Základ pro tento T-Mobile tarif tvoří převedení dvou služeb pod jednu smlouvu. Zvolit si přitom můžete tzv. malou, střední, větší nebo největší variantu podle počtu služeb.

V každé verzi získáte slevu na všechny služby (10 až 25 %) a neomezené volání a SMS v rámci skupiny. U větší a největší Magenty získáte i 10 nebo 15 GB dat měsíčně navíc. Za úvahu taková nabídka rozhodně stojí. Tedy za předpokladu, že máte k dispozici služby vhodné pro převedení pod jednu smlouvu.

Klíčová slova: