Konsolidace: Záhadné slovíčko usnadňující životy

Problémy s půjčkou můžete snadno vyřešit
 

Finanční gramotnost v České republice je tristní. Není pak divu, že se lidé tak snadno dostávají do finančních problémů, a když už se v nich jednou ocitnou, ponořují se do nich hlouběji a hlouběji. Jednu půjčku utápí druhou a dostávají se do nekonečného koloběhu. Přitom jde všechno zařídit i jinak.

Dostat se do stavu, kdy člověk není schopen splácet půjčku, není až tak složité. Někdy je na vině vlastní blbost, jindy životní situace, které se prostě nedají předpovědět. Důležité je, jak se pak člověk k takovému nadělení postaví. Splácet jeden úvěr jiným je to nejhorší, co lze udělat. Mnoho lidí však přesně takhle končí. Co dělat dál? Pomůže konsolidace půjček.

Díky konsolidaci zase budete schopní splácet

Konsolidace sloučí všechny vaše splátky do jedné. Budete tedy platit jen jednu splátku měsíčně, čímž minimalizujete riziko, že na některou z nich zapomenete.

Zároveň tím snížíte hodnotu splátky na takovou výši, již budete schopní unést. Když snížíte výši splátek, logicky budete úvěr splácet delší dobu, nicméně není lepší si ho rozložit do více let, než se strachovat, zda budete mít zítra co jíst?

Konsolidovat lze i jednu půjčku

Sloučení úvěrů samozřejmě má své limity. Většinou nebývá limitovaný počet půjček, ale jejich celková výše. Ta se u různých poskytovatelů významně liší. Zároveň je možné konsolidovat i jednu jedinou půjčku. V tomto případě se samozřejmě nejedná až tolik o konsolidaci jako spíš o refinancování půjčky. Vybraná finanční společnost stávající úvěr splatí za vás a nabídne vám nový s takovými podmínkami, jaké vám budou vyhovovat. Toto řešení je určené hlavně pro případy, kdy jsou měsíční splátky příliš vysoké a vy na ně nestačíte.

Důležité je požádat o konsolidaci včas. Ne až ve chvíli, kdy se po krk topíte v dluzích. Proto na nic nečekejte, srovnejte podmínky konsolidací třeba na Financer.com a požádejte o tu svoji.

Klíčová slova: