Jaké jsou aktuální možnosti nákupu tiskárny

Víte, jak vybrat opravdu kvalitní tiskárnu?
  |  Komerční sdělení

Tiskárny se řadí mezi tradiční vybavení kanceláří i mnoha domácností. Není se čemu divit, protože tisknout nějaký ten dokument potřebujeme prakticky skoro každý den. V minulosti byly tiskárny pouze doménou firem a specifických míst, kde se za úplatu tisklo. Navíc existovalo jen několik inkoustových variací. Dnes je situace úplně odlišná a volit je možné hned z několika technologií. My si ty základní přiblížíme. Zaměříme se tedy na 3 tiskárny, s nimiž se lze v současnosti standardně setkat.

Jehličkové modely 

Možná si myslíte, že tento typ tiskáren už je dávno zastaralý. Ano, pro klasický tisk dokumentů v kanceláři i domácnosti určitě. Jehličkový tisk je hlučný, pomalý a také ne příliš kvalitní. Jestliže ale v pravidelných intervalech tisknete malé účtenky, není nic lepšího. Vysokou kvalitu tisku nepotřebujete, jelikož půjdete hlavně po maximálně ekonomickém řešení. Malé jehličkové tiskárny na účtenky nejsou drahé a jejich provoz stojí minimum peněz. 

Inkoustové tiskárny

Chcete dát za tiskárnu co možná nejnižší částku? Pak je situace vyřešena ještě před jejím nákupem. Pořídíte si inkoustový model. Nízká pořizovací cena je ovšem u inkoustových tiskáren vykoupena neekonomickým provozem a mnohdy ne příliš kvalitním tiskem. Ať už sháníte náplně do tiskáren HP, Canon nebo jakýchkoli jiných, lze je sehnat online za solidní ceny, ale na úroveň laserových se prostě nedostanete.    

Laserové tiskárny

V současnosti jednoznačně nejdokonalejší zařízení na trhu. Mnohdy jsou k dispozici v multifunkční podobě se skenerem a kopírkou. Laserový tisk je nejekonomičtější, nejrychlejší a nejkvalitnější. Pořizovací cena samotného zařízení je sice vyšší, ale po krátké době se vám peníze vrátí. Co se týká náplní, lze je koupit velmi levně, a to třeba u společnosti TonerPartner.

Klíčová slova: