Tyhle účesy poletí v roce 2019. Vyberte si ten nejlepší

1. DELŠÍ OFINU nosí zpěvačka Taylor Swift, která z ní čas od času vytvoří i slušivou patku
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Přemýšlíte nad novým účesem, ale váháte, který zvolit? Poradíme vám! Inspirujte se nejnovějšími trendy z přehlídkových mol a vyzkoušejte třeba sexy ofinu, svůdné vlny nebo šik mikádo. S žádným z těchto trendů letos určitě nešlápnete vedle.

Delší ofina

Ocení ji hlavně ženy s podlouhlým nebo úzkým obličejem. Delší ofina opticky zakulatí obličej a navíc působí velmi mladistvě. Může vám tak ubrat klidně i několik let, ale pozor, nesluší zdaleka každému. Když už se pro ni ale přece jen rozhodnete, volte spíš delší ofinu, kterou můžete nosit rozverně rozčepýřenou, ale v případě potřeby z ní vytvoříte také působivou patku nebo ji sepnete vzhůru. Záleží jen na vás, co z ní vytvoříte.

„Pixie“ sestřih

Do kurzu přišel před pár lety a teď opět ovládl přehlídková mola. „Pixie“ účes na kluka působí velmi šik a mladistvě, ale má ještě jednu nespornou výhodu. Můžete ho totiž nosit hned na dva způsoby: elegantně uhlazený, nebo rozverně rozcuchaný. Oba mají něco do sebe. Správným sestřihem by vás mohla inspirovat třeba zpěvačka Katy Perry.

„Bob“

Jde v podstatě o novodobé mikádo, které slaví úspěch po celém světě. Délka vlasů v případě ležérního bobu sahá těsně nad ramena a nejčastěji ho vídáme u vlasů zastřižených do roviny. Takže žádné sestříhávání! Bob je nadčasový a téměř bezúdržbový účes, který si pochvaluje i celá řada celebrit. Pokud uvažujete o zkrácení dlouhých vlasů, ale na bob si netroufáte, vyzkoušejte jeho delší variantu, takzvaný lob (long bob). Je stejně sexy, ale mnohem víc variabilní.

Vysoký culík

V případě účesů se vrací trendy 90. let, a s nimi tak pochopitelně i vysoký culík neboli „high ponytail“. Uhlazený a utažený ohon je ideální, když po ránu nedokážete ze svých kadeří vytvořit nic smysluplného. Vlasy jednoduše svažte do vysokého ohonu, dejte si ale pozor na to, aby vám během dne neklesl a nezplihl. K tomu vám pomůžou dvě pinetky nenápadně zasunuté pod gumičkou směrem vzhůru. A samozřejmě lak, spousta laku! Velkou výhodou účesu je, že culík se hodí jak do kanceláře, tak i na slavnostnější příležitosti.

Rozcuchaný drdol

Říká se mu také „messy bun“ a bude bezesporu hitem i letošního jara a léta. Jde o rozverný, dívčí účes, který ovšem sluší i starším ženám a dodá vám lehce rošťácký vzhled. Sluší téměř každému tvaru obličeje a je hotový během chvilky. Na internetu navíc najdete celou řadu tutorialů, jak si drdol snadno vytvoříte. Trendy je i drdol uvázaný vysoko na temeni, a když vám kolem něj budou poletovat uvolněné pramínky vlasů, tím lépe. Působí to svůdně!

70´s shag

Obrovským hitem je účes s poněkud netradičním názvem, který tvoří delší vlasy (pod klíční kosti) bohatě sestříhané kolem obličeje a korunované bohatou ofinou. Ta může volně splývat do obličeje nebo být rozdělená v polovině. Účes byl populární v 70. letech, kdy se jím pyšnila například sexbomba Brigitte Bardot. Dnes se jím pyšní třeba herečka Halle Berry.

Dlouhé vlasy

Jak by vám potvrdila většina mužů, nic nepůsobí tak žensky jako dlouhé vlasy. V případě, že si je necháte narůst, byste ale měly pravidelně chodit alespoň na zastřihování konečků a hlavně se starat o to, aby byly ve skvělé kondici. Používejte vlasové produkty dodávající vlhkost a nezapomeňte na pravidelné pročesávání. Výhodou velmi dlouhých vlasů je jejich variabilita – můžete z nich vytvořit prakticky jakýkoli účes, který se vám zrovna zalíbí.

Kudrnaté vlasy

Pamatujete si, jak vypadala Julia Roberts ve filmu Pretty Woman? Tak to je přesně ono! V kurzu jsou dlouhé, přirozeně kudrnaté vlasy, které nejvíc sluší ženám s úzkým nebo podlouhlým obličejem. Pokud nemáte přirozeně vlnité vlasy, nezbývá vám než sáhnout po kulmě. Volte ale nejlépe kónickou kulmu a vlasy na závěr několikrát pročešte prsty, aby působily co nejpřirozeněji.

Klíčová slova: