Chcete mít dokonalý make-up? Inspirujte se těmi nejlepšími vizážisty

S kosmetickými produkty se dá doslova kouzlit
Zobrazit fotogalerii (4)
 

I když už máte svůj make-up dokonale zvládnutý, nikdy nezaškodí zeptat se odborníka na to, co by se dalo ještě vylepšit nebo natrénovat. Věřte totiž, že je toho spousta! Podívali jsme se, které triky na dokonalé líčení si oblíbili vizážisté, a přinášíme vám některé z nich.

Na sociálních sítích určitě vídáte krásky s perfektním make-upem, o kterém jste přesvědčené, že ho nikdy samy nesvedete. Omyl! Nikdy nezapomínejte, že to, co vypadá dobře na Instagramu, nemusí vypadat i ve skutečnosti, a některé věci se dají snadno odkoukat a naučit. Tak se inspirujte.

Tváře

Jemně tónované tváře vám dodají krásně svěží vzhled, a proto je velmi důležité používat tvářenku. Ale jak ji správně nanést? Vizážisté ji radí použít ještě před lehkou vrstvou make-upu, takže zpod ní bude jen jemně prosvítat a nebude působit příliš tvrdě nebo výrazně.

Co se týče výběru make-upu, tak vás asi nepotěšíme. Podle odborníků totiž v podstatě neexistuje úplně stejný odstín, jako má vaše pleť. Proto byste měly mít jeden světlejší odstín na zimu a jeden tmavší na léto, a ty míchat dohromady.

Oči

Chcete-li prodloužit životnost řasenky, přidejte do ní několik kapek fyziologického roztoku, který koupíte v lékárně. Tím získá více vlhkosti a vy si s ní budete moct líčit řasy mnohem delší dobu. Někteří vizážisté také radí použít řasenku ještě před očními linkami.

V opačném případě totiž může barva z linek ulpět na řasách, na kterých pak po řasence zůstanou nevzhledné cucky. Pokud chcete mít delší a hustější řasy, nemusíte utrácet za drahá séra. Vetřete do nich každý večer po odlíčení trošku kokosového oleje, díky kterému budou krásně vyživené, a tím i lépe porostou.

Rty

Až budete bezradně chodit mezi regály v drogerii a hledat nejvhodnější barvu rtěnky, zkoušejte jejich odstíny raději na špičce prstu než na hřbetu ruky, jak se obecně doporučuje. Špičky prstů jsou totiž barevně mnohem víc podobné vašim rtům.

Jakmile bude odstín rtěnky co nejpodobnější vašemu prstu, našly jste tu pravou. Před použitím rtěnky také vždy orámujte tužkou stejné barvy, jako jsou vaše ústa. Rtěnka pak bude vypadat přirozeněji a i když se během dne smaže, rty budou vypadat stále jako nalíčené.

Obočí

Abyste udržely své obočí v perfektním stavu po celý den, stříkněte trochu laku na vlasy na čistý štěteček od staré řasenky a obočí s ním přejeďte. Pokud chcete, aby bylo výrazné a plné, jak se teď nosí, dejte mu čas alespoň 6 až 8 týdnů, aby mohlo dorůst, a teprve pak ho jemně tvarujte. Pokud chcete, aby vaše obočí vypadalo dokonale upravené jako od kosmetičky, použijte k tomu kartáček a speciální nůžky. Vyčesávejte obočí směrem vzhůru a jemně zastřihujte přečnívající konečky. Jedině tak získá dokonalý tvar.

Klíčová slova: