Prodejte byt a můžete letět první třídou. Jak vypadá ten největší luxus v nebesích?

Emirates a jejich luxus
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Údajně 1 % naší populace vlastní tolik peněz jako zbylých 99 %. Lze si jen těžko představit luxus, kterým se vybraná smetánka obklopuje. Pravděpodobně při svých platbách často nejsou nohama na zemi. Letí totiž první třídou v tom největším leteckém luxusu, jenž si ani neumíme představit. 

Když jste ochotni za cestu do jiné destinace zaplatit až půl milionu korun, tak vás asi netrápí zvyšující se cena másla. Jsou však lety, jejichž hodnota se pohybuje okolo jednoho milionu korun. Společnost Etihad Airways v tomto odvětví jasně vévodí. Její linka z Bombaje do Abú Zabí letadlem A380 s navazujícím letem do New Yorku vyjde pasažéra na 900 tisíc korun. Tím stanovuje absolutní rekord. 

Předražené lety

Při výčtu těch nejluxusnějších letů zůstává jen rozum stát. Několik hodin života mnohdy stojí jako rok, dva až tři práce člověka s průměrným platem. Taková australská společnost QANTAS nabízí ve svém airbusu nejlevnější jednosměrné lety v první třídě za 340 tisíc korun. Pasažér tak získá komfort v podobě nejluxusnějších kožešin novozélandských ovcí, filmotéku s tisíci filmy, luxusní oběd a designový interiér jeho kajuty. Kdo by řekl, že je to málo, tak se ani moc neplete.

Singapure airlines nabízí za podobné služby přece jenom o něco větší luxus. Stevard se o vás pečlivě stará po dobu celého letu. K pití máte k dispozici lahev Don Perignon a pyžamo navrhla značka luxusního oblečení Givenchy. V posteli se tak v oblacích cítíte jako na obláčku. To za pouhých 370 tisíc korun.

Apartmán místo kajuty

Čínské aerolinie Cathay Pacific už ve svých kajutách první třídy připomínají spíše celé apartmány. K snídani kaviár a módní doplňky od nejluxusnějších značek včetně neustálé péče leteckého personálu můžete mít za „pouhých“ 640 tisíc korun.

Na čelo žebříčku a na čelo čtenářů klepe už zmiňovaná letecká společnost Etihad Airlines. V závodě o největší luxus mezi oblaky se snaží konkurenci překonat koženými křesly od italského výrobce Poltrona Frau. Jeho produkty využívají řidiči Ferrari a Maserati. Třešničkou na dortu je osobní kuchař pro každého člena posádky první třídy. Doplňkové služby nabízí osobní převlíkárnu a kuřárnu těch nejdražších doutníků. Stačí, když prodáte svoji menší nemovitost na malém městě a můžete se jednosměrně ploletět třeba do Dubaje za pouhých 740 tisíc korun.

První třída, první místo

Pokud jde pouze o prvenství za jednosměrný let bez přestupu, tak ve své nabídce první třídy vévodí aerolinky Emirates. Chcete si dopřát nabídku luxusního baru, kde potkáte opravdu jen úplnou smetánku naší planety? Využít služeb horké lázně nebo kosmetiku těch nejluxusnějších značek? Pokud jste si na slevách v obchodním řetězci Lidl ušetřili nějaké peníze, tak neváhejte a můžete si pořídit letenku za pouhých 750 tisíc korun.

Jawa schovávala součástky před nacisty po stodolách. Jak vznikl legendární Pérák? Více čtěte zde.