Hubnutí: Pomůže vám tato jednoduchá sladká snídaně

S hubnutím vám může pomoci i obyčejná ovesná kaše
  |   zajímavost

Shodit pár přebytečných kil chce celá řada z nás, ne každému se to ale daří. Pokud máte problém s tím, že jste po jídle hned zase hladoví, a to zejména dopoledne, máme pro vás skvělé řešení. Tato chutná snídaně vás zasytí na dlouhé hodiny.

Dokonce i pokud jsme odhodlaní dostat se do formy, mohou nám nejrůznější chutě udělat pořádnou čáru přes rozpočet. Často totiž poté prostor mezi jednotlivými jídly zaplníme sladkými nebo slanými dobrotami, které jsou sice velmi chutné, ale v naší cestě za lepší postavou nás posouvají zpět na začátek.

Řada lidí totiž dělá tu chybu, že ve chvíli, kdy se snaží zhubnout několik přebytečných kil, vloží všechny své naděje do nějakého druhu drastické diety nebo se zkrátka snaží jíst co nejméně a přečkat pocit hladu.

To je ale bohužel receptem na katastrofu.

Vaše tělo totiž tento režim dříve nebo později zkrátka nevydrží, zachvátí vás obrovský hlad, který zkrátka nejde ovládnout a nakonec sníte mnohem více kalorií, než byste zkonzumovali při dodržovaní vyváženého jídelníčku.

Klíčem k hubnutí je zkrátka nečekat změny přes noc a neuchylovat se k drastickým řešením. Dokonce i kdyby se vám podařilo vydržet stravovat se podle jednoho z extrémních dietních plánů, často hmotnost, kterou se vám podařilo shodit, okamžitě zase naberete zpátky, tento jev je známý jako jo-jo efekt.

Ideální je zkrátka změnit váš jídelníček tak, aby obsahoval více ovoce a zeleniny, potraviny s vysokým obsahem proteinu a dalších nezbytných živin, a vyloučit z něj průmyslově zpracovaná jídla. Klíčem je, dokonce i v případě, že konzumujete zdravé potraviny, se nepřejídat.

Jak si zacvičit, pokud nemáte moc času, najdete zde.

Ovesná kaše

S hubnutím vám ale pomůže i jednoduchá snídaně, která vás zasytí na celé dopoledne, zejména díky svému vysokému obsahu bílkovin. Protein totiž pomáhá tělu redukovat množství hormonu, který je zodpovědný za pocit hladu, jak dokazují studie.

Snídaní, která je pro ztrátu hmotnosti ideální, je ovesná kaše, kterou můžete doplnit nakrájeným ovocem.

Zdroj: Express, National Library of Medicine

KAM DÁL: Plešatost: Jak zastavit padání vlasů levně a účinně.