Chcete zlepšit pleť a zpevnit vlasy či nehty? Vyzkoušejte mořský kolagen

V posledních několika letech je o kolagenové doplňky stravy velký zájem
  |  Komerční sdělení

V současné době existuje spousta potravinových doplňků, které obsahují vitamíny a další látky s blahodárnými účinky na vlasy, pleť a nehty. V dané oblasti svými vlastnostmi vyniká hydrolyzovaný kolagen, jenž pozitivně ovlivňuje buněčnou obnovu i regeneraci a výživu pokožky, nehtů a také vlasů.

Pokud hledáte prémiový a stoprocentně čistý bioaktivní kolagen, nabízí se výživový doplněk Inca Collagen. Recenzi na daný doplněk si navíc můžete přečíst na Ecoblog, což je webová stránka věnující se testování ekologických a zero-waste produktů.

Co je to kolagen?

Kolagen jakožto hlavní složka pojivových tkání se nachází ve šlachách, pokožce, vazech, ale i svalech. Současně má několik důležitých funkcí, například zajišťuje strukturu pokožky a posiluje kosti.

V posledních několika letech je o kolagenové doplňky stravy velký zájem, přičemž většina z nich je hydrolyzovaná, což znamená, že je kolagen rozložen, aby se snadno vstřebával. Příjem kolagenu přináší hned několik benefitů. Pomáhá zmírňovat bolesti kloubů, přispívá k pružnosti a hydrataci pokožky (a tím zpomaluje proces stárnutí), podporuje růst svalové hmoty a v neposlední řadě má i pozitivní dopad na vlasy a nehty či střeva. Užívání kolagenu napomáhá také hubnutí a rychlejšímu metabolismu.

Sice tělo je schopné si vyrobit samo kolagen, nicméně s přibývajícím věkem se množství produkce snižuje. Obsah kolagenu v pokožce klesá každoročně o 1,5 procenta už po 25. roku života.

Prozatím existuje 27 různých typů kolagenů, jež jsou součástí živočišných tkání, ovšem pro lidské tělo jsou důležité jen tři typy.

  • Typ I je v těle nejhojněji zastoupený kolagen. Tvoří ho hustá vlákna, která vytváří strukturu kostí, kůže, šlach, pojivových vláken, zubů i vláknité chrupavky.
  • Typ II se nachází v elastické chrupavce.
  • Typ III je nenahraditelnou součástí svalů, orgánů a tepen. Představuje součást rychle rostoucích tkání u mladých organismů, později je nahrazován typem I.

Doplněk stravy Inca Collagen je specifický v tom, že obsahuje všechny tři výše uvedené typy, a tím se liší od konkurenčních produktů. Většinou totiž přípravky mají jen právě kolagen typu I.

Mořský kolagen Inca Collagen

Zřejmě vás zajímá, jakou má s Inca Collagen zkušenost recenzent z výše zmíněného webu Ecoblog. Po měsíci užívání se změny k lepšímu dostavily – silnější nehty a jemnější vrásky okolo očí.

Výrobce dále uvádí, že by měl potravinový doplněk přispívat k regeneraci a udržení svalové hmoty či prohloubení spánku, dále by měl pomáhat zabránit vypadávání vlasů a podpořit správnou hydrataci pokožky.

Přečtěte si celou recenzi, kde najdete i nejčastěji kladené otázky a celkové zhodnocení doplňku stravy.

Klíčová slova: