Chystáte se na hory? Sluneční brýle nelze na lyžovačce podcenit

Kvůli odrazům slunečních paprsků od sněhu mohou mít lidé mnohem větší potíže, než by tomu bylo v letním období
  |  Komerční sdělení

Zima už je za rohem a rozhodně není od věci se dokonale připravit na lyžovačku. Možná už máte přichystanou výbavu včetně lyží, oblečení a dalších záležitostí. Zapomínat byste ovšem neměli ani na zdánlivě zanedbatelné doplňky. Mezi ty patří stoprocentně také sluneční brýle. Ty lze sehnat v mnoha provedeních. My se na ně podíváme podrobněji v tomto článku. Předtím se ale podíváme na to, v čem vlastně tkví případné nebezpečí.  

Pocit, že brýle nepotřebujeme, je falešný

Možná se vám zdá, že v zimě není slunce tak silné a paprsky by vás nemusely tolik ohrožovat. Tento pocit je silně matoucí. Ve skutečnosti tomu tak určitě není. Kvůli odrazům slunečních paprsků od sněhu mohou mít lidé mnohem větší potíže, než by tomu bylo v letním období. Ultrafialové světlo fakticky nevidíme. Má totiž mnohem kratší vlnovou délku oproti viditelnému světlu. Od sněhu se mimochodem odrazí až 70 % veškerého světla. Kvalitní sluneční brýle se tak stávají jakousi nezbytností, bez které bychom neměli vycházet ven. 

Potřebujete dioptrické brýle?

V první řadě je třeba zaměřit se na to, jestli potřebujete jen klasické sluneční brýle, nebo ty dioptrické. U dioptrických se musíte zaměřit na konkrétní tvary obrouček a výběr je všeobecně poněkud omezenější. Mnohdy není od věci volit spíše kontaktní čočky a poté vybírat klasické sluneční brýle. Brát si pod lyžařské brýle ty dioptrické není zrovna nejmoudřejší, skla se budou zřejmě mlžit.      

Spousta alternativ slunečních brýlí

Volit je možné ze spousty obrub. Optimální jsou modely mající výměnná skla. Ta vám zajistí maximální komfort nejen při lyžování za nádherného slunečného počasí. Komfort budete mít také v mlze, případně za jiného počasí. Barevně lze brýle ladit dle potřeby třeba na základě vašich lyžařských oděvů. A kde brýle vybírat? V pestré nabídce na Duosshop.cz.  

Klíčová slova: