Jak dokonale vyčistit okna. Jde to i lehce, už žádné šmouhy a drahé přípravky

S čištěním oken vám může pomoci i obyčejný bílý ocet
  |   zajímavost

Nikdo z nás nechce mít na oknech nevzhledné šmouhy nebo s jejich čištěním do dokonalosti strávit celé hodiny. Dobrou zprávou je, že to rozhodně není nutné. Zářivě čistá okna můžete mít s tímto trikem okamžitě.

Řada hospodyněk se snaží dosáhnout čistých okenic běžnými čisticími přípravky, ale ty někdy zkrátka nefungují tak, jak by měly, a dokonce i po téměř nekonečném drhnutí za sebou zanechávají šmouhy.

Naštěstí se na internetu zrodila hvězda úklidu Sophie Hinchcliffe, kterou na sociálních sítích sledují miliony uživatelů. Sophie totiž na svých profilech sdílí se svými fanoušky levné a snadné tipy na úklid.

Na jejím profilu nedávno přibylo i několik tipů a triků přímo na čištění oken, které zvládne opravdu každý a které vám navíc ušetří peníze.

Na facebookové stránce se Sophie jedna z uživatelek zeptala na to, jak se má zbavit šmouh, které jí po čištění zůstávají na oknech. Odpověď byla velmi překvapivá.

Jednou z nejlepších metod, jak čistit okna, je totiž podomácku vyrobený čistič z bílého octa.

Potřebujete:

  • bílý ocet
  • vodu
  • láhev s rozprašovačem
  • kuchyňské utěrky (papírové)

Postup:

Údajně stačí trochu bílého octa rozředit buď s teplou, nebo studenou vodou, směs poté přesunout do láhve s rozprašovacím uzávěrem a domácí čistič je na světě.

Velkou výhodou je, že při tomto typu čištění nemusíte používat žádné komerční přípravky na okna, které často obsahují velmi silné chemikálie, ale vystačíte si s neškodným bílým octem, který máte nejspíše už doma v kuchyni.

Nejdříve směs nastříkejte na okna a poté ji dosucha setřete nejlépe bílou papírovou kuchyňskou utěrkou. Dokonalý výsledek je zaručen.

Tento způsob funguje skvěle i na zrcadla.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Koberec v sobě ukrývá neuvěřitelné množství špíny a pachů. Vysávání rozhodně nestačí.

Klíčová slova: