Jak lehce odstranit nepříjemný zápach z bot? Levné řešení během pár minut

S nepříjemným zápachem z bot vám pomůže mimo jiné i obyčejná jedlá soda, ale i černý čaj
  |   zajímavost

S nepříjemným pachem linoucím se z obuvi se potýká celá řada lidí, a to zejména v letních měsících. Naštěstí existuje jednoduchý tip, jak zápach z bot jednoduše odstranit. Budou vám stačit pouze ingredience, které už nejspíše máte doma.

Spolu se zvyšujícími se teplotami se naše nohy více potí a nepříjemný zápach obuvi se tak stupňuje. Zejména v uzavřených botách, jako jsou společenské mokasíny nebo tenisky zápach zůstává dokonce i dlouho poté, co je z nohou sundáte.

Je důležité, abyste po každém nošení z bot zápach odstranili, nebo se s dalším nošením bude zhoršovat, a to rozhodně nechceme.

Naštěstí nemusíte kupovat drahé přípravky, ani boty po jednom nošení mýt. Postačí vám jen jeden běžný bílý prášek, který má většina z nás v kuchyni. Řeč je o jedlé sodě, která mimo jiné dokáže i absorbovat pachy z okolí.

Potřebujete:

staré punčochy

jedlou sodu

Postup

Stačí jen sehnat silonky, které už nebudete potřebovat, ustřihnout je zhruba v půlce nohavice, nasypat do ní jedlou sodu a pečlivě ji zauzlovat, aby se prášek nevysypal do bot. Tímto způsobem budete moci z obuvi absorbovat pachy a nezašpinit ji.

Stačí jen do silonek nasypat několik lžic jedlé sody a nechat ji v obuvi přes noc. Ráno budou vaše tenisky či mokasíny vonět jako nové.

Černý čaj

Pokud doma ale nemáte jednou sodu, nezoufejte, existuje ještě jeden levný způsob, jak se zápachu z bot zbavit.

Budete k němu potřebovat dva sáčky černého čaje. Stačí jen sáčky vložit do bot a nechat je v obuvi působit minimálně po dobu 24 hodin. Čajové aroma je krásně provoní.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Zbavte se much lehce a levně pomocí octa.

Klíčová slova: