Jak mít ty nejnádhernější vlasy? Máme pro vás tajné triky!

Kromě šamponů a balzámu zařaďte do péče o vlasy oleje, masky, séra a jiné dodatečné přípravky vlasové péče
  |  Komerční sdělení

Ne že by si to některá z nás snad přála, ale stává se to takřka nevyhnutelně. I naše vlasy si čas od času vyberou slabší chvilku: bývají matné, tenké a rády se lámou, ztrácejí lesk, sílu i přitažlivost. Navrátit jim jejich přirozenou krásu a zářivý jas můžete vyslyšením následujících rad.

Vybírejte vlasovou kosmetiku podle typu vašich vlasů

Každý typ vlasů si vyžaduje jinou péči. Vlasovou kosmetiku proto musíte vybrat s ohledem na to, jaké vlasy máte právě vy. Suché potřebují intenzivnější hydrataci a výživu a kosmetika pro ně často obsahuje přírodní oleje a extrakty. Chladivý extrakt z eukalyptu nebo máty najdeme v šamponech pro mastné vlasy, ty regulují funkce mazových žláz a snižují produkci kožního mazu.

Vždy aplikujte termoochranu

Pro vlasy je vždy lepší, když je necháte uschnout volně bez fénu. Fénování, žehlení a jiné postupy, při nichž na vlasy působí vysoké teploty a horký vzduch, vlasy vysoušejí, ztenčují a lámou. Vlasy pak mohou být matnější a ztrácejí přirozený lesk. Abyste ochránily svou hřívu, potřebujete pravidelně aplikovat tepelnou ochranu. Ta vytváří speciální film, který zabrání poškození vlasů.

Pozor na česání

Odborníci nedoporučují česat vlasy příliš často. Tento postup vlasům dost škodí a je pro ně stresující. Určitě nerozčesávejte mokré vlasy, kvůli tomu často padají a lámou se. Počkejte, až vlasy uschnou, teprve poté je začněte opatrně rozčesávat. Začínejte od konečků a postupně se posouvejte ke kořínkům.

Čtěte složení přípravků vlasové kosmetiky

Mezi užitečné látky ve vlasové kosmetice patří kofein, panthenol, keratin a niacinamid. Kofein aktivuje vlasové folikuly, které zlepšují růst vlasů. Panthenol vytváří ochranný film a zvyšuje tloušťku vlasů až o 10 %. Niacinamid hydratuje vlasovou pokožku a stimuluje krevní oběh. A konečně keratin na vlasy může být zázračným pomocníkem. Zlepšuje vlasovou strukturu, intenzivně ji hydratuje a vyživuje, navíc vyhlazuje vlasy.

Nezapomínejte na olejové zábaly a vlasové masky

Kromě šamponů a balzámu zařaďte do péče o vlasy oleje, masky, séra a jiné dodatečné přípravky vlasové péče. Oleje na vlasy pomáhají zotavit je zevnitř. Pronikají do hlubších vlasových vrstev a nasycují vlasy potřebnými látkami. Za nejúčinnější se považují lopuchový, ricinový a kokosový olej. Dělejte olejové zábaly na vlasy alespoň jednou týdně a výsledkem budete opravdu překvapené.   

Dalším nezbytným přípravkem vlasové kosmetiky je maska na vlasy, kterou je nejlepší dělat jednou týdně a střídat ji s olejovými zábaly. Nezbytné jsou masky s různými přírodními složkami, extrakty a keratinem.