Když vás baví povlečení, baví vás to i v ložnici

Kolik povlečení máš, tolikrát jsi člověkem
  |  Komerční sdělení

Design ložnici dává zejména povlečení. Je dominantnější než samotný nábytek. Nesmí nás proto nudit. Jen tak se pak těšíme do postele. Povlečení nás ale musí umět rovněž zahřát, či naopak ochladit, aby se nám spalo příjemně v každém ročním období.

Povlečení má hodně rolí. Pokulhávat nesmí v žádné. V první řadě se na povlečení díváme jako na dominantní prvek naší ložnice z hlediska designu. Jsme nadšeni z 3D povlečení, které nás umí přenést do ulic světových metropolí, pozvat nás na pivko nebo se nám díky dokonalému 3D obrazu v posteli rozvalí obří kočka. 3D povlečení fascinuje dospělé i děti, a i když občas váháme, jestli už není přece jenom trochu za hranicí kýče, obvykle mu neodoláme.

Termoregulační vlastnosti na prvním místě

Jakmile nám začne být pod přikrývkou v zimě chladno, nebo naopak v létě nesnesitelně horko, koukáme se povlečení na zoubek z jiného pohledu. Nejen na přikrývce totiž závisí to, jaký tepelný komfort v posteli zažijeme. Flanelové povlečení je logicky teplejší. Ještě vyšší level nabízí mikroflanel. Když naopak chcete zažít příjemně chladivý efekt, ideální je klasické bavlněné povlečení v hladkém provedení.

Když vítězí bezúdržbovost

Velice univerzálním povlečením je krepové povlečení. Využívat se dá celoročně a chlubí se zejména tím, že se velice snadno udržuje, a to i bez nutnosti žehlení. Krepová bavlněná textilie je totiž přirozeně pomačkaná a efekt nerovnosti krepovému povlečení sluší.

Kolik povlečení máš, tolikrát si člověkem

Nepřijde i vám tato parafráze na známé přísloví trefnou? Vždyť s každým designem povlečení se máme šanci přenést do jiného světa. Vyrazit si do New Yorku, pohrát si s divokými vlky, sednout si na rozkvetlou louku. Různé vzory a motivy povlečení dovedou naši ložnici prezentovat jako rustikální i moderní. A vy máte v rukou příležitost si vybrat, která to aktuálně bude.