Kvalitní značkové oblečení ukáže váš vkus. Odlište se v davu!

Vydejme se spolu na malou cestu po módních značkách
 

Móda může mít mnoho podob. Vždy záleží zejména na tom, co od módního oblečení očekáváte. Váš vkus v módě do značné míry vyjadřují také módní značky, které máte v oblibě. Však všechny kouty světa mají své nezaměnitelné kulturní charakteristiky, které se do módy pochopitelně značnou měrou promítají. Vydejme se spolu na malou cestu po módních značkách, kterým neodoláte.

Začneme ve slunné Itálii

Naše putování započneme na samotném jihu Evropy, v zemi, která toho módnímu světu opravdu hodně dala. Je jí samozřejmě Itálie a hlavní město módy Milán. Z pera italských módních návrhářů vyšlo již mnoho skvostů módního průmyslu. Italové se zpravidla velmi rádi a také dobře oblékají. Zkrátka jim to sluší. Klíčem je: 

  • Střídmá elegance
  • Kvalitní zpracování

To vše se snoubí s nadčasovým stylem a neutuchající touhou po aktuálních trendech. Charakterizovat italskou módu může také italský temperament, neotřelé nápady kombinované s dokonalým stylem a střihově lichotivými kousky. Italská móda musela být vždy tzv. „wearable“, tedy nositelná. Tím se hodně odlišuje od módy francouzské, která hraje velmi výrazně na notu elegance, a třeba také od módy americké, která je zase příliš masová.

Italští módní návrháři se nikdy nebáli experimentovat s materiály. Velmi známým jménem je v Itálii třeba značka Laura Biagotti, která vnesla do italské módy jako první luxusní kašmír. Tento materiál nesmí chybět v šatníku žádného milovníka módy a s modely této značky si pořídíte kousky přímo od kašmírové královny. 

Za velkou louží

Pokud sledujete svět módy, tak do něj neodmyslitelně patří také americké módní značky. Ty hojně oslovují zejména mladé, protože americké značky přinášejí svěží módu maximálně kopírující nejaktuálnější trendy. Kromě toho je většina značek cenově dostupná, což se projevuje na masové oblibě.

Nemusí to ale nutně znamenat nic špatného. Právě taková móda je často ta, která skvěle reprezentuje casual oblečení vhodné na každodenní nošení. Do práce, do školy, do fitka, prostě kamkoliv. Kromě toho jsou zde značky jako Guess a Guess Jeans, které kombinují francouzskou eleganci z Evropy a ležérní a uvolněný americký styl. Ostatně značka Guess byla založena bratrskou dvojicí, kteří z francouzské Marseille přišli dobýt Kalifornii. A v mnoha ohledech se jim to podařilo.

Mrazivý sever

Kombinaci ležérnosti a elegance najdete ale také u ryze evropských značek. To je neklamným znakem toho, že tato móda je opravdu velmi populární. Oblečení vhodné pro každodenní nošení totiž má být stylové, pohodlné a zvládat tempo moderní doby. Takové kousky má v nabídce třeba značka Gant z chladného Švédska. A chlad na severu Evropy rozhodně neznamená chlad v módě, o čemž nás každoročně přesvědčuje svými kvalitními trendy kolekcemi z prémiových materiálů, které směle potvrzují, že investovat do značkových věcí se vyplatí.

Klíčová slova: