Lehká vaječná snídaně, která spaluje tuky

Podle výživového specialisty je ideální si dát ke snídani vejce s rajčaty, žampionem a sýrem halloumi
  |   zajímavost

Pokud se chcete zbavit přebytečných kil, je pro vás tato snídaně ideální. Pro účinné formování postavy je totiž podle expertů nutné se zaměřit zejména na potraviny obsahující velké množství bílkovin.

Podle specialisty na výživu a příznivce keto diety Dr. Michaela Mosleyho je jedním z nejlepších zdrojů bílkovin obyčejné vejce.

Mosley zároveň varuje všechny, kdo chtějí shodit několik přebytečných kil, před nejrůznějšími typy krátkodobých diet. Ty totiž většinou nefungují, a to zejména v případě, kdy neobsahují dostatečné množství proteinu.

„Pokud budete mít ve vašem jídelníčku až příliš málo bílkovin, tak začnete pociťovat nejrůznější chutě na ty špatné druhy jídel,“ řekl expert pro Chanel 4.

Podle specialisty by všichni, kteří se snaží hubnout a formovat svou postavu, měli konzumovat zhruba 60 g bílkovin denně. Nejspíše je to mnohem více, než se řada z nás domnívala, pro představu ze středně velkého vajíčka získáte jen zhruba 6,4 g bílkovin.

Vejce totiž obsahují pomerně málo kalorií a zároveň jsou nabité i dalšími živinami, jako je selen nebo vitamín D. Střední vejce obsahuje pouze 70-80 kalorií.

Podle výživového specialisty si můžete ke snídani udělat vajíčka v jakékoliv formě, míchaná, vařená nebo třeba i omeletu se žampiony. Jen je potřeba vyhnout se toustu a dalším sacharidům, pokud tedy chcete vyzkoušet metodu keto stravy, kterou Dr. Michael Mosley propaguje.

Při tomto typu jídelníčku je nutné limitovat sacharidy na méně než 50 g denně, tělo se poté dostane do stavu, který se nazývá ketóza. Tento stav je žádoucí pro všechny, kteří se snaží snížit svou tělesnou hmotnost, tělo v něm totiž začíná spalovat uložené tuky.

Jedním z oblíbených receptů Dr. Michaela Mosleyho na keto snídani je vajíčko s rajčaty, žampionem a halloumi sýrem. Vše můžete připravit na jedné pánvi, nebo dokonce i jako omeletu.

Zdroj: Chanel 4, Express

KAM DÁL: Jak ušetřit za jídlo: Stačí ho správně umístit do lednice a vydrží věky.

Klíčová slova: