Lékař popsal, jak dosáhnout "nejlepšího spánku vašeho života"

Dosáhnout kvalitního spánku vám podle lékaře může pomoci i obyčejná maska na spaní
  |   zajímavost

Známý doktor prozradil tři jednoduché tipy na to, jak dosáhnout kvalitního spánku. Vysvětlil, jak ho mohou ovlivnit i jevy a zvyky, které byste si s ním nejspíše nikdy nespojili. Naštěstí se jim lze ale velmi lehce vyhnout.

Dr. Karan Rajan je jedním z nejznámějších chirurgů vůbec, vybudoval si totiž obrovský počet sledujících na sociálních sítích. Jeho profil na TikToku sleduje téměř neuvěřitelných 5 milionů lidí. Ve videích, které pravidelně zveřejňuje, totiž svým sledujícím poskytuje cenné rady z oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Ve svém nedávném příspěvku zveřejnil „tři podivné rady, které vám pomohou dosáhnout toho nejlepšího spánku vašeho života“.

Odpolední šlofík

Vysvětlil, že pokud máte problémy se spánkem či usnutím, může být na vině celá řada faktorů, mezi které patří i oblíbený šlofík.

Dát si po obědě šlofíka je v celé řadě domácností velmi populární a někteří lidé už si bez tohoto zvyku svůj život ani nedokáží představit. Podle lékaře naštěstí není nutné vynechat šlofíky úplně. Stačí je pouze limitovat, tedy nedopřávat si tento krátký odpočinek po 4. hodině odpoledne.

Zatemnění

Dalším faktorem, který bývá zodpovědný za špatnou kvalitu spánku u celé řady lidí, je příliš světla v ložnici. Světlo je totiž pro naše tělo signál, že je čas vstávat a být v pozoru.

Ideální je zainvestovat do rolet nebo závěsů, které světelné paprsky nepropouští, a ložnici tak s jejich pomocí můžete vždy dokonale zatmavit. Další a o poznání levější možností je podle lékaře maska na spaní, kterou si před ulehnutím do postele dáte na oči a světlo vám tak spánek neruší.

Melatonin

Dalším tipem, který doktor sdílel se svými sledujícími, bylo užívání melatoninu, tedy látky, která našemu tělu pomáhá s usínáním. Melatonin pomáhá opravdu zaručeně. Vždy by ale měl být až tou poslední možností.

 

@dr.karanr 3 weird sleep tricks #sleep #bed #lifehacks #schoolwithdrkaran ♬ original sound - Dr Karan Raj

 

 

KAM DÁL: Máte modřinu na noze? Možná jde o krevní sraženinu.

Klíčová slova: