Jak se jednoduše zbavit plevelu mezi dlaždicemi. Zmizí do druhého dne

Zbavit se plevelu mezi dlaždicemi vám pomůže obyčejná sůl
  |   zajímavost

Plevel je trnem v oku většiny zahrádkářů. Nejen že pouhých několik dní poté, co se ho zbavíme, začne na tom samém místě růst znovu, ale často také vyraší mezi dlaždicemi a na dalších těžko přístupných místech. Dokonce i tohoto druhu plevelu se ale můžeme jednoduše zbavit.

Plevel nemá rád asi nikdo z nás. Nejen, že kazí vzhled naší pečlivě udržované zahrady, ale také může přilákat nejrůznější škůdce nebo přenést některé druhy nemocí na naše okrasné květiny, zeleninu či ovoce.

Navíc pouhé vytržení plevele ze země často nestačí, je totiž důležité odstranit ho i s kořeny, jinak na stejném místě zase znovu naroste a naše práce na zahrádce tak nebude mít konce. Pokud se rozhodnete pro manuální odstranění plevele, je ideální nežádoucí rostliny ze záhonů vykopnout pomocí zahradní motyčky či lopatky tak, abychom zároveň odstranili i jejich kořeny.

Plevel mezi dlaždicemi

Existují ale i určitá místa, kam se se zahradní lopatkou či motyčkou zkrátka nedostaneme. Jedním z takových míst jsou i prostory mezi zahradními dlaždicemi, kde se nejrůznější druhy plevele vyskytují poměrně často.

V takové případě je téměř nemožné je jednoduše odstranit i s kořeny pomocí zahradního náčiní, naštěstí ale existuje i jeden další způsob, který vás plevelu zbaví jednoduše a nadobro.

Sůl a vařicí voda

Jedním z nejefektivnějších a nejlevnějších způsobů, jak se zbavit i těžce přístupného plevele, je použití jedné běžné a levné kuchyňské ingredience, řeč je o soli. Ideální je sůl rozpustit v teplé vodě a nechtěné rostliny s ní zalít. Poté už stačí počkat, ve většině případů by měl plevel do druhého dne odumřít a poté zcela uschnout. Suché rostliny stačí jen z prostoru mezi dlaždicemi jednoduše posbírat.

Pokud čelíte velmi odolným druhům plevelu, můžete zkombinovat sůl s vařicí vodou. Tento způsob odstranění plevelu zkrátka nikdy nezklame a poradí si i s těmi nejodolnějšími rostlinami. Stačí jen nechtěné rostliny posolit, uvařit dostatek vody v rychlovarné konvici a v momentě, kdy se dovaří, s ní rostliny zalít.

Dejte si pozor na to, abyste teplou vodu se solí nebo vařicí vodu omylem nenalili také na květiny, které si na zahrádce chcete ponechat. Nejspíše by váš omyl nepřežily.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak se jednoduše zbavit žlutých skvrn na polštářích.

Klíčová slova: