Recenze respirátoru od českého výrobce

Během nošení respirátoru jsem byl příjemně překvapen, jak perfektně sedí
  |  Komerční sdělení

Jelikož se na nás už od léta valí upozornění, že na podzim zřejmě budeme muset počítat s další covidovou vlnou, chtěl jsem být připraven. Ačkoliv jsem očkován, mám z koronaviru respekt a myslím na bezpečí své i svých blízkých. Proto bylo mou prioritou nakoupit opravdu kvalitní respirátory, jež mou rodinu ochrání.

Překvapení pro začátek

Začal jsem pátrat na internetu a narazil na českého výrobce Good Mask. Hned ze startu na mě čekalo dvojnásobné překvapení. Za prvé jsem ihned nabyl jistoty. Trefil jsem do černého, a za druhé mně vyrazila dech nabídka, že mi pošlou respirátory na vyzkoušení zcela zdarma. V současné době vám jen tak někdo něco zcela zadarmo nenabídne. O to víc jsem byl přesvědčen: Tato firma za svými výrobky pevně stojí.

Proč ano

V prvé řadě mě zajímalo, zda respirátory splňují normu FFP 2. To znamená, jak je to s účinností filtrace vzduchu. Certifikované respirátory Good Mask jí dosahují z více než 95 %. Díky tomu vás efektivně ochrání před bakteriemi, viry, kapénkami i prachem. Disponují totiž 2 aktivními filtračními vrstvami. Jejich předností je též použití špičkových českých materiálů, které jsou neporovnatelné se zbožím pochybné kvality z Číny.

Bezvadné nošení

Během nošení respirátoru jsem byl příjemně překvapen, jak perfektně sedí. Pomocí rozšířené nosní výztuže si ho přizpůsobíte svému obličeji tak, aby ideálně plnil svůj účel, a přitom vás nikde netlačil. Po špatné zkušenosti s čínskými respirátory mě hlavně zajímalo, jak se mi v něm bude dýchat. Musím říct, že naprosto bez potíží. Respirátor je vyroben z prodyšného, ultratenkého materiálu, jenž vás nijak v dýchání neomezuje. Také se mi u něho nestalo, že by byl zapařený a zvlhlý. Má dcera, která má citlivou pokožku, si jeho nošení také pochvaluje. Po sundání respirátoru se jí na obličeji neobjevila vyrážka.