Životní pojištění dokáže pomoci, klíčový je správný výběr

Pro začátek je třeba vědět, jaké riziko vám hrozí nejvíce
  |  Komerční sdělení

Patříte mezi ekonomicky aktivní osoby, na jejichž platu závisí chod celé domácnosti? Pak určitě chcete mít spolehlivá zadní kolečka, která omezí dopad dlouhodobé nebo dokonce trvalé pracovní neschopnosti.

Jedním z takových koleček může být i dobře sestavené životní pojištění. Nabídka pojišťoven je pestrá, takže není vždy snadné se v ní vyznat. Pro začátek je dobré vědět, že existují ihned dva typy životního pojištění:

  • rezervotvorné životní pojištění (sem patří dobře známé investiční a samozřejmě i kapitálové životní pojištění)
  • rizikové životní pojištění

Je třeba vybírat tak, aby vám zvolená ochrana a krytí rizik vydrželo po celou dobu uzavřeného pojištění. Zatímco s investičním pojištěním si vytváříte dlouhodobou rezervu (nutnou k zachování požadovaného standardu i po odchodu do invalidního či starobního důchodu), rizikové pojištění pak nabízí ochranu pouze ve formě pojistky. Plnění tedy dostanete pouze v případě, že se opravdu něco stane.

Produkt vybírejte podle toho, co si přejete pojistit

Pro začátek je třeba vědět, jaké riziko vám hrozí nejvíce. K tomu si vezměte k ruce oficiální statistiky pojišťoven. Sestavili jsme je pro vás do přehledné tabulky. Čísla vyjadřují, kolik procent pojištěnců spadá do druhů pojistné události z uvedeného důvodu.

Druh pojistné události Úraz Nemoc
Úmrtí 12,00 % 88,00 %
Invalidita 6,00 % 94,00 %
Hospitalizace 9,00 % 91,00 %
Pracovní neschopnost 12,00 % 88,00 %

Všimněte si, že ty největší bonusy nabízejí pojišťovny právě pro ty nejméně rizikové události. Na první pohled to vypadá lákavě a jako bonus k již uzavřené pojistce je to jistě výhodné, ovšem rozhodovat se mezi několika nabídkami jen na základě těchto zdánlivě výhodných kritérii určitě není dobrý nápad.

Jak si nastavit pojistné plnění

Další složkou, která by vás měla zajímat, je i pojistné plnění. Jde o částku vyplácenou zpravidla každý měsíc jako kompenzaci výpadku vašeho příjmu. Nastavte ji tedy tak, aby bezezbytku pokryla veškeré výdaje na domácnost, případně alespoň tak, aby vaše rodina tuto tíživou situaci nijak výrazně nepocítila.

Myslete také na své další finanční závazky, zejména hypotéku nebo nejrůznější půjčky. Při dobře nastaveném plnění nezůstanete na jejich splátky sami, naopak, tuto povinnost převezme na svá bedra vaše pojišťovna.

Pouhé krytí rizik nebo i něco víc? Inspirovat vás mohou i slevové kódy Allianz

Životní pojištění má v našich podmínkách poměrně negativní pověst. Málokdo však ví, že v posledních letech se jeho nabídka značně rozšířila, takže se nemusíte upisovat pod produkt, který nechcete.

  • Novinkou je zejména rizikové životní pojištění, které vám nabídne absolutní základ tohoto odvětví – ochranu proti předem vyjmenovaným rizikům bez jakýchkoliv dalších podmínek.
  • Pro ochranu v případě vážného úrazu se hodí spíše pojištění tělesného poškození organismu, invalidity, úrazu s trvalými následky a samozřejmě i pojištění pro případ smrti.
  • A konečně produkt určený pro ty, kteří na něm chtějí i něco málo vydělat, se nazývá kapitálové nebo také investiční životní pojištění.

Stačí si vybrat, a poté využít třeba slevové kódy Allianz, které najdete na  https://buykers.com/cz/slevove-kody/allianz-direct

Allianz pojistila i Titanic a pro vás má nachystány příjemné bonusy

Allianz je jednou ze stálic našeho pojistného trhu. Působí také v 70 dalších zemích a stará se o více než 80 milionů zákazníků. Její odolnost už v samých začátcích prověřila legendární loď Titanic, kterou pojistila. Dnes může jejích služeb využít opravdu každý – od soukromých osob až po mezinárodní koncerny. A její podpis najdete dokonce i pod několika vesmírnými programy. Chcete-li vsadit na jistotu, pak jste tady správně.

Klíčová slova: