V Hořovicích se placené parkování osvědčilo, bude se zvyšovat cena?

Na radnici si své rozhodnutí pochvalují
 

Více než milion korun do obecní kasy. To je výsledek změn parkovacího systému, který na začátku letošního roku zavedli v Hořovicích. Lidský element nahradily automaty, navíc vznikly modré zóny pro rezidenty. Pro radnici důležitý krok, který se evidentně osvědčil.  

Parkování v Hořovicích prošlo úpravou, která rozhodně nebyla jen kosmetická. Změny se týkaly Palackého náměstí, náměstí Svobody, části Pražské ulice a parkoviště v proluce Pražské ulice, parkoviště před bývalým kinem a dále ulic Smetanova, Zámecká, Nerudova, Nožířská, Anýžova, Slavíkova, část Žižkovy ulice a ulice 9. května.

Slušný seznam, na který si museli zvyknout nejen místní obyvatelé, ale i návštěvníci města. Důvodem byla snaha o "vyhnání" aut z centra a přilehlých ulic, což se podařilo. Přestože jsou ceny abonentních karet i samotného parkovného samozřejmě výrazně nižší než například v Praze, pro obec to není zanedbatelná částka. 

Navíc se město rozhodlo, že takto získané finance se vrátí těm, kteří je městské kasy dodali, tedy řidičům. Ve Fügnerově ulici tak vznikne nové parkoviště, po kterém lidé už nějakou dobu volají. "Vybírat peníze jim jde. A je mi úplně jasné, že zase zvednou ceny, když se jim to sype hezky bez práce," ulevil si Kamil Hanák, který do Hořovic pravidelně jezdí kvůli práci. 

Pro něj a všechny podobně uvažující je tu však dobrá zpráva. Ceny se zvedat nebudou, pokud přijdou změny, tak jen technické, které nebudou mít na peněženky Hořovických žádný vliv. Potvrdil to i starosta města Jiří Peřina. S tím, že to samozřejmě platí jak pro automaty, tak pro karty pro rezidenty.