Propojí autobus Černošice, Zbraslav, Dolní Břežany a Jesenici? Je to na vás, vyplňte ANKETU

Uvítali byste posílení v dopravní špičce? Hlasujte!
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Nejste zvědaví na každodenní dopravní kolaps a líbilo by se vám posílení vlaků ze Zbraslavi nebo Čerčan směrem do Prahy? A co říkáte na možnost propojit Černošice, Zbraslav, Dolní Břežany a Jesenici jednou autobusovou linkou? Je tady plno otázek a odpovídat na ně budete vy! Dopravní anketu pro vás připravila Městská část Praha-Zbraslav ve spolupráci se společností ROPID. Vy rozhodujete o budoucnosti jižní části Prahy.

I když nechybí napojení obcí na jižním kraji Prahy směrem do hlavního města, autobusová linka, která by jezdila mezi jednotlivými obcemi, chybí. Propojení Černošic, Zbraslavi a Dolních Břežan by však bylo možné autobusovou linkou. Problémy jsou i v ranní špičce, kdy kolabuje doprava na Strakonické ulici směrem do centra Prahy. Autobusy nemají vyhrazené pruhy a kvůli zácpám nabírají velká zpoždění.

Na místě je rozhodně změna, ta ale nemůže nastat bez důkladné přípravy. Proto připravila Městská část Praha-Zbraslav ve spolupráci se společností ROPID dopravní anketu, která zmapuje váš zájem o vlakovou dopravu nebo zavedení nových autobusových linek. Výsledky ankety budou sloužit jako podklady pro plánování kapacit MHD a diskuzi o případných nových směrech autobusových linek.

 

Samotná anketa je rozdělena do několika tematických částí.

  • Zaprvé propojení Černošic, Zbraslavi a Dolních Břežan autobusovou linkou, trasa by pravděpodobně vedla přes Černošice-Lipence-Zbraslav-Dolní Břežany-Zlatníky-Jesenice.
  • Zadruhé lepší napojení Zbraslavi na vlakovou trať č. 210 ve směru Praha hl. n. - Vrané n. Vltavou - Čerčany/Dobříš.
  • Zatřetí zřízení takzvané midibusové linky ve směru Praha-Zbraslav - Nádraží ČD Velká Chuchle, která by jezdila v dopravní špičce.
  • A za čtvrté pak novou Linku 255, která by propojovala Prahu-Zbraslav a Nádraží ČD Radotín.