Praha kolabuje, v lochkovském tunelu hořel náklaďák

 

Pokud ještě máte šanci vyměnit v Praze auto za MHD, tak to určitě udělejte. Doprava v hlavním městě totiž kolabuje víc, než je běžné. Počítat musíte klidně i s hodinovým zdržením. Za vše může uzavření tunelu Lochkov, ve kterém začal hořet náklaďák.

Krátce před šestou hodinou ranní vyjíždělo několik pražských jednotek hasičů k požáru v lochkovském tunelu na Pražském okruhu. Provoz v něm musel být přerušen, policie dopravu odkláněla na exitu číslo 10 u Zbraslavi. V opačném směru musí řidiči sjet z okruhu na exitu číslo 16 u Slivence. 

Podle informací z Ředitelství silnic a dálnic náklaďák převážel plastové provazy. Příčina požáru zatím není známa, tunel je však stále uzavřen. "Situaci už máme pod kontrolou. Nyní na místě probíhají dohašovací práce," potvrdila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Zároveň dodala, že nedokáže odhadnout, jak dlouho bude ještě tunel zavřený.

Žádné bezprostřední nebezpečí na místě už tedy nehrozí. Nicméně nápor na nervovou soustavu řidičů nadále trvá. V podstatě kdekoli v centru Prahy a jeho okolí na vás může vybafnout dopravní kalamita. Klasicky stojí Jižní spojka, Strakonická i nájezd na Barrandov. Naštěstí už byl alespoň obnoven tunel v Cholupicích a dopravě se tak alespoň částečně ulevilo.