Pražská doprava opět kolabovala, Strahovský tunel byl neprůjezdný

Ještě jste si na podobné obrázky nezvykli?
 

Pražanům a lidem, kteří do hlavního města dojíždějí za prací, dochází trpělivost. Prakticky denně jsou silnice totálně ucpané a výjimkou není ani zdržení několik hodin. Dnešek se bohužel těmto trendům nevymyká. Na vině bylo tentokrát vypadnutí proudu ve Strahovském tunelu. 

Jestli jste měli tak hodinku, hodinku a půl, klidně jste si mohli vyrazit do centra Prahy. Tradičně stála nejen Jižní spojka, ale i Smíchov, okolí Anděla a samozřejmě Barrandov. Tentokrát za to nemohl karambol, ale technická závada. Konkrétně ve Strahovském tunelu vypadl proud a nefungovaly bezpečnostní kamery.

Kvůli ranní špičce se kolony táhly několik kilometrů a auta postupně ucpávala další a další části města. "Nevím, jak dlouho to bude trvat. Momentálně nefungují ani zábrany u vjezdu do tunelu, proto jsou na místě policejní hlídky," tvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle našich informací neměl být tunel otevřen dřív, než v devět hodin, což se nakonec potvrdilo.

Pokud se tak chtěl dnes ráno někdo dostat autem do práce a volil cestu po této části Městského kruhu, měl smůlu. Pravděpodobně stál v koloně ještě dávno poté, co šťastnější kolegové vypili druhou kávu. Pokud tedy nenechal auto na místě a nešel pěšky. "Už nemám sílu se rozčilovat. Je to denně, pořád něco. Na magistrátu se tomu určitě jen smějí, jinak by s tím dávno něco dělali. Jsme jejich rukojmí, mohou si s námi dělat, co chtějí," kroutil hlavou Antonín Koula, který v Praze vede oddělení prodeje v jedné firmě. 

Kdo si však myslí, že jsou podobné zácpy jen výjimkou, plete se. Stejnou sci-fi pohádkou je i víra v lepší zítřky. Několik následujících let se totiž určitě nic nezmění, možná maximálně k horšímu. Toužebně očekávaný zbytek Městského okruhu se jen tak nepostaví a omezit dopravu v centru města? To si žádný politik nedovolí...