Největší výměna řidičáků na obzoru. Jak jste na tom vy?

Expresní vyřízení řidičáku trvá 5 dní. Zaplatíte 500 korun
 

V roce 2017 bude řešit výměnu řidičáku více než 800 tisíc řidičů. Příčinou je skutečnost, že v roce 2007 bylo vydaných nejvíce průkazů, kterým teď po 10 letech končí platnost. 

Úplně nejlepší bude právě teď se podívat na svůj řidičák, možná se výměna bude týkat i vás. V roce 2007 jich bylo vydáno 1 146 518, jenže zatím si průkaz vyměnilo jen pouhých 30 procent řidičů.

Na co se připravit?
Největšímu počtu průkazů vyprší platnost během března, října a listopadu. Proto bude lepší si to vyřídit dřív, pak nebudete muset trávit čas v nekonečné frontě. Výměna řidičáku je možná maximálně 3 měsíce před skončením platnosti. Přestože lze požádat 3 měsíce dopředu a pak počkat 20 dní na nový řidičák, spousta lidí využije možnost expresního vyřízení dokladu. Počkáte si 5 dní a zaplatíte 500 korun. Největší nepříjemností spojenou s výměnou je nutnost dostavit se na  příslušný úřad podle místa trvalého bydliště

Co hrozí za jízdu s prošlým řidičákem? Riskujete pokutu 2 000 korun. Výměna řidičáku je naproti tomu bezplatná. (Když nepočítáme ušlý zisk z fronty, nervy a cestování do místa bydliště.) 

 Co mít s sebou?

  • Starý řidičák
  • Průkaz totožnosti
  • Jednu průkazovou fotografii