Hledá se svědek: Záchranáři oživovali batole, bohužel marně

Ke zraněnému batoleti vyrazil vrtulník
 

Dálnice D 10 se stala dějištěm vážné autonehody tří aut. Při hromadné nehodě byli zranění čtyři lidé, z toho jedno batole. Miminko bylo vrtulníkem transportováno do motolské nemocnice, cestou však bohužel vážným zraněním podlehlo. Nyní se pátrá po řidiči, který tragédii mohl vidět.

Auta se srazila na 32. kilometru nedaleko obce Brodce dálnice D10 ve směru na Turnov 28. prosince. Při nehodě bylo zraněno i batole. K nehodě musel vyrazit i vrtulník záchranné služby, který dítě transportoval do nemocnice v Praze Motole. Přes veškerou snahu záchranářů se však jeho život zachránit nepodařilo.

"Vyjížděli jsme pro dvě osoby, které utrpěly středně těžké poranění. Jeden muž byl byl zraněn vážně. U batolete bylo nutné provést resuscitaci, protože došlo k zastavení krevního oběhu," vysvětlila tisková mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Policie odkláněla dopravu přes Benátky nad Jizerou ještě několik hodin po nehodě. Policie nemá jasno v tom, jak nehoda vlastně proběhla. Proto žádá svědky, kteří něco zahlédli, aby kontaktovali policii na tísňové lince 158 nebo dopravní policii na telefonu 974 877 251.

Důležitým jazýčkem na vahách by mohl být řidič vozu Renault Kangoo s nápisy Samsung servis. "Ano, tento muž by mohl být svědkem, který vysvětlí průběh nehody," potvrdila policejní mluvčí Lucie Nováková.