Opilec jel 300 metrů příkopem. Nevadilo mu ani to, že auto porazilo značku a patník

Muž byl v tak podnapilém stavu, že si spletl dveře od toalet s těmi od chodby
 

Mladý řidič golfu z Mělníka se dvěma promile alkoholu v dechu sjel ze silnice a v jízdě pokračoval příkopem. Vůbec mu nevadilo, že cestou porazil značku a patník. Jízdu příkopem si užíval ještě dobrých 300 metrů. Nejspíš by ani nezastavil, kdyby auto nevypovědělo službu.

Ke kuriózní nehodě vyjížděli policisté z Mělníka 28. ledna v brzkých ranních hodinách. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

"Sedmadvacetiletý řidič golfu VW jel z Mělníka směrem na Novou Ves. Během jízdy však vyjel mimo komunikaci," popisuje šílenou jízdu mladého muže tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. V obci Vraňany muž sjel ze silnice, nabral a zboural plastový patník a vzápětí i dopravní značku. "Ani to řidiče nezastavilo. V jízdě příkopem pokračoval ještě zhruba 300 metrů. Zastavil až tehdy, když se stalo auto nepojízdným," popsala průběh nehody Markéta Johnová.

Na místo přivolaní policisté podrobili muže dechové zkoušce, která ukázala 2 promile alkoholu v dechu. Škoda na autě přesáhla 120 tisíc korun. Za řízení pod vlivem alkoholu mu nyní hrozí 6 měsíců až tři roky za mřížemi. Je potřeba mít na paměti, že nejen alkohol za volant nepatří, ale že stejně nebezpečná je i kocovina. Výsledky výzkumů jasně ukázaly, že již hodnota kolem 0,2 promile v krvi způsobuje prokazatelné zhoršení schopnosti řídit.