Maminky, pozor! V Měšicích hrají divadlo

Stavíte se v divadélku?
 

Víte, kam s dětmi zajít na fajn divadlo? Zkuste Měšice! Za své nejmenší zaplatíte, vy jako doprovod máte divadlo zdarma.

Logo divadélka

V Centru volného času v Měšicích vymysleli, jak obohatit školkový program dětem z mateřských škol v Měšicích i okolních obcích. Již vloni začali zvát jednou měsíčně zajímavé divadelní soubory s představeními pro děti. A letos v nově zavedené tradici pokračují. Vždy jednu středu v měsíci je velký sál Centra volného času dopoledne vyhrazený dětem z mateřských škol.

Devatenáctého října přijede Štěpánčino divadélko s představením Koblížek na cestách a 23. listopadu se opět představí Petrpaslíkovo divadlo, tentokrát  s pohádkou Jak si čerti hráli na divadlo. V době předvánoční pak zpříjemní dětem čekání na Ježíška Sváťovo divadlo s představením O rozmarné princezně.

Vítané jsou nejen děti z mateřských škol, ale i jednotlivci v doprovodu rodičů nebo prarodičů. Vstupenky jsou k zakoupení v recepci CVČ Měšice. Pro dospělý doprovod je představení zdarma.

Centrum volného času dále provozuje klub Záškolák. Ten nejen nabízí množství nejrůznějších kroužků nebo třeba plavání, ale vaše dítě navíc i odveze a zpátky přiveze. Záškolák pokračuje se začátkem nového školního roku. Od úterý 20. září, kdy jsou ukázkové hodiny zdarma pro nové zájemce, budou děti z nejbližších základních škol, tj. ze ZŠ Líbeznice a ZŠ Hovorčovice, vozit na kroužky Klubu Zaškolák klubovým autobusem. Myšlenka je jasná: umožnit dětem, které se samy z jedné vesnice do druhé nedopraví (a rodiče je odvézt nemohou, protože se neuvolní z práce), navštěvovat kroužek, který je baví. Nabídka je celkem široká – pohybové hry, judo, street dance, hravé pokusy, můj počítač, legohraní, výtvarné hrátky, plavecká přípravka. A pokud bude zájem, jsou schopni nabídnout i dětskou jógu, kroužek vaření nebo kroužek příroda okolo nás.

"Děti, které se na vybraný kroužek přihlásí, vyzvedne každé úterý v určeném čase z družiny takzvaná „autobusová babička“ – dospělá osoba, která na děti v době přepravy dohlídne a bezpečně je doveze autobusem na kroužek a po kroužku zpět do družiny nebo předá rodičům," říká ředitelka Centra volného času Iveta Kameníková. Je to trošku náročnější na logistiku, autobus objíždí vesnice celkem třikrát a děti nastupují a vystupují dle přesného harmonogramu, ale stojí to za to. Loni takto kroužky navštěvovalo přes padesát dětí a spokojené byly nejen děti, ale také rodiče. Takže na základě této pozitivní zkušenosti Klub Zaškolák opět startuje a klubový autobus poprvé vyjel už v úterý 20. září.