Zahrada v březnu: Na co nesmíte zapomenout

Pokud máte na zahradě skleník, můžete do něj již tento měsíc vysázet mimo jiné i lilek a okurky
  |   zajímavost

V březnu je ideální čas na přípravu vašich zeleninových a okrasných záhonků na jaro a léto. Existuje hned několik aktivit, na které tento měsíc zkrátka nesmíte zapomenout. Za každou skvělou úrodou stojí pečlivá příprava.

Tento měsíc byste se podle expertů z oboru měli zaměřit zeména na následující úkony:

Příprava půdy

V březnu je mimo jiné ideální čas na odstranění veškerého plevele z vašich záhonů a také jejich hnojení. Přidejte na záhonky tento měsíc vrstvu kompostu, který půdu obohatí o živiny.

Ideální je také záhony pokrýt tmavě zabarvenými kusy igelitu, které ji ochrání před chladem a vlhkem a vytvoří tak lepší prostředí pro sazeničky.

Zasetí některých druhů zeleniny

V březnu můžete dokonce začít už i se setím některých rostlin. Jde zejména o typickou letní zeleninu, mezi kterou patří řepa, růžičková kapusta, mrkev, zelí, špenát a další.

Pokud máte skleník, můžete do něj zasít lilek, okurky a další zeleninu, která potřebuje ke svému růstu vyšší teploty.

Zastřižení stromů a keřů

Nazapomeňte ani na zastříhávání stromů a keříků. Zastříhávat můžete tento měsíc všechny keře a stromy s výjimkou borovic.

Zasetí ovocných stromů

Mezi ovocné keře a stromy, které můžete na vaši zahradu tento měsíc vysázet, patří mimo jiné také jabloně a třešně, oba ovocné stromy bystě měli zasadit na slunné a chráněné místo. Je také ideální čas na výsadbu např. maliníku a jahodníku.

Zasetí cibulovin

Co nejdříve byste měli na zahrádku vysázet mimo jiné i jiřiny, hyacinty a krokusy.

Další cibuloviny, mezi které patří také begónie, je nutné nejdříve zasadit do květináče do hlíny obohacené o kompost. Květináče je poté nutné umístit na slunné místo a pravidelně je zalévat.

Příprava sudů na dešťovou vodu

V neposlední řadě byste se také měli připravit na příval dešťové vody a postavit pod okapy sudy nebo nějakou jinou sběrnou nádobu.

Dešťovou vodu poté můžete používat na zalévání záhonků.

Zdroj: Balcony Garden Web

KAM DÁL: Rychlý růst vlasů: Pomůže vám s ním jedna levná ingredience.

Klíčová slova: