Na výlet s dětmi, uklidit Česko nebo na koníčky? Stihnout se dá všechno.

 

Máme tipy, kam vyrazit s dětmi nebo kde se zaposlouchat do muziky. Tento víkend je plný sportovních akcí a ani pejskaři nepřijdou zkrátka. Kdybyste chtěli své město mít o fous krásnější, můžete se přidat k dobrovolníkům v okolí. Gruntování zasáhne i naše šatníky, pořádají se blešáky.

Programy jednotlivých akcí se rozbalí pod červenými odkazy.

 

Kam s dětmi

Máme pro vás výbornou zprávu. Park Mirakulum Milovice zahajuje sezonu. V sobotu dokonce chystá den s Tankodromem. Najdete zde spoustu novot a akcí, však uvidíte sami. Čelovky s sebou!

Fandové yoyo mají už v pátek odpoledne příležitost navštívit workshop s mistrem ČR a Evropy Tomášem Bubákem, který nestraší děti 10+ v Dolních Břežanech.

Ve Velvarech doporučujeme prohlídku Muzea technických hraček. Tento víkend pořádají akci „Přijďte si sestavit vlastní rádio.“

V Bořanovicích na sobotu chystají Čarodějný pohádkový háj a v Ohrobci v rámci Dnů Země jsou připraveny Ekohrátky pro děti.

Začala sezona poutí. Čerčanech je v neděli připraven program pro děti již od dvou hodin, bublinářská show od pěti.

Na děti se zaměří i na Hrnčířských slavnostech na zámku Nelahozeves. Poučíte se také například, jak stříhá ovce mistr republiky ovčák Karel Švarc.

V cyklovláčku

Na výlet se jede nejlépe vlakem, cyklohráčkem. A to na Okoř nebo do Slaného. Ve Slaném je pak připravena hra Cesta za pokladem i slevy v cukrárně, aquaparku nebo pivovaru. Děti dostanou na palubě volnou vstupenku do Království železnic na Smíchově. Vlak jezdí dvakrát denně. V 09:18 a 13:18 z Prahy Masarykova nádraží, staví kupříkladu v Hostivicích, Jenči, Hostouni a Tuchoměřicích. Jízdní řád naleznete zde.

Každou sobotu do října můžete navštívit Geopark – Didaktické centrum geologie Muzea Říčany.

Další výlety

Milovníkům krásných květin doporučujeme sobotní akci v Průhonickém parku, Předjaří v Dendrologické zahradě.

Nedělní Jarní geologická 7kilometrová procházka z Litně do Zadní Třebaně s geomorfologickým výkladem vás zavede do podbrdské krajiny.

 

 

 

Divadlo

Nučické divadlo Žumpa

Nučicích se v sobotu můžete těšit na každoroční Žumpa den aneb slavnost nučického divadla s bohatým programem.

V Praze doporučujeme již třetí ročník Festivalu arabské kultury. Od pátku do neděle představuje arabský svět a kulturu, zaměří se na soužití rozdílných kultur. Nabízí se zde řada divadleních představení.  

 

 

Dětské divadlo

Pokud nebude počasí na výlet, pro dětské diváky chystají už v sobotu odpoledne na Hradišťku Kouzelný les v knihovně.

Černošicích uvádí odpolední nedělní představení Perníková chaloupka.

Dolních Břežanech si budou děti  hrát, zpívat a povídat o přírodě a přírodních živlech už od nedělního rána v Divadélku Kořínek. To připravilo pohádku O Voděnce.

 

 

 

 

Koncerty

V pátek můžete začít návštěvou koncertu vizovické kapely Fleret aneb Valaši v Club Kino Černošice nebo si zajamovat na Tetíně při Hudebním večeru s Animals ve zdejší vinotéce.

Dvě spřízněné kapely Arakain a Dymytry zaduní na své metalové nástroje v sobotu v Hořovicích,

Blovicích koncertuje kapela Extraband. V Club Kině Černošice se tou dobou koná první letošní BASS ČERNOŠICE a v Berouně v Metro Clubu si zatrsáte na Ting a Švihadlo.

 

Maškarní na Zbraslavi, téma fantasy a scifi

Hřebem sobotní zábavy by mohl být Maškarní bál na Zbraslavi na téma sci-fi a fantasy.

 

Příznivci klasické kytary jistě uvítají nedělní koncert klasického kytaristy Štěpána Raka v prostorách Štiřínského zámku.  V podvečer U malého mnicha se v Mníšku pod Brdy představí Martin Hrubý se svou nedělní chvilkou zpívané poezie.

 

Ukliďme svět, ukliďme Česko

Ukliďme svět, ukliďme Česko

Největší dobrovolnická akce v České republice se uskuteční především v sobotu 16. dubna,
uklízí se však i v jiných termínech. Pokud se chcete zapojit, koukněte se na stránky svých obcí.

V rámci této celorepublikové akce se gruntuje i na Podbrdsku. Dobrovolníci budou čistit zastávky na lokální trati Zadní Třebaň – Lochovice. Pak se svezou historickým vlakem.

Poutní místo Skalka se rozhodli vyčistit dobrovolníci z Mníšku a s černými skládkami zatočí v Jílovém a Radlíku.

 

Sport

Vtipného orientačního závodu na kole nebo pěšky Drsoň nebo Měkoň se v sobotu můžete zúčastnit v Březové-Olešku.

Motorkářská sezóna začíná

Neměli byste chybět na turistickém pochodu, který propojuje procházku nádhernou krajinou spolu s bohatým kulturním programem pro všechny věkové kategorie Máslovická šlápota aneb Šlapeme do Máslovic stloukat máslo 2016.

Motorkářskou sezonu zahájí v Babicích 3. ročník motorkářského sletu.

 

 

Třicátý třetí ročník krosového závodu Běh přes Městskou horu v Berouně startuje v sobotu ráno.

20. ročník Velké běžecké ceny Gustava Peši pořádají v Dolních Chabrech.

Jarní běh se koná v Průhonickém parku, další Běh pro zdraví dlouhý 8,4 kilometru se koná v Dobříši. Přiveďte i děti, kteří se nebudou bát vzdálenosti 4 kilometrů.

 

Vyzkoušejte si modely kol letošní sezóny

 

Na Test Festu ve Slaném si můžete v sobotu vyzkoušet stovky kol modelového roku 2016.

Oddíl Pétanque Radotín pořádá 17. dubna turnaj Jarní zelené koule.

 

 

 

canicross

 

Zvířátka

 

Běhat se svými psi pro dobrou věc (Dobříšský psí útulek), a vyzkoušet si tak canicross můžete v rámci akce Podbrdských psích závodůDobříši. Běhat mohou i děti, pro které bude připravena kratší trať.

 

Celý víkend můžete obdivovat krásné psy plemene sheltie na nádvoří Chvalského zámku v Horních Počernicích.

 

 

 

Začíná dostihová sezóna

A kam v neděli? No do Chuchle na koníčky! Nepropásněte první dostihový den sezony ve Velké Chuchli.

 

 

 

 

 

Nákupy

Slibovali jsme nákupní možnosti, zde jsou. Benešovské trhy začínají v sobotu v brzkou hodinu ranní na Masarykově náměstí.

Dámy i pánové si mohou v sobotu ulovit nějaký ten hadýrek v rámci bazaru v Černošickém Sokole, na velvarského blešáku v Děkanském dvoře nebo na jarním bazaru v Kamenici.

Na děti mysleli v Čestlicích, kde bazárek začíná již v pátek a pokračuje v sobotu.

 

Miloš Zeman

Ovládáte už komunikaci s lidmi, nebo jste to s nimi už vzdali? Každopádně kdo se chce naučit komunikovat s drahými kameny, zajeďte si v sobotu do Mnichovic. Nalezené poklady můžete nakupovat.

 

 

19.4. si přichystejte mávátka nebo něco křehčího, záleží na nátuře. Nebo prostě přijďte na setkání s prezidentem naší krásné země, Milošem Zemanem, do Berouna. Tedy pokud si myslíte, že to stojí za to...