Potetovanou holku nikde nechtějí, ale já to pro peníze nedělám, říká modelka Marsy

Marcela Horáková jako fotomodelka
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Když bylo Marsy šestnáct let a postavila se z legrace před kamarádův foťák, asi by ji nenapadlo, že se jí už za pár let splní jeden z dívčích snů. Dnes je již jednadvacetiletá Marcela Horáková fotomodelkou známého magazínu Momag.cz. Ten se orientuje na alternativně vypadající modelky. Marsy fotkami opravdu žije - nejen že se nechává fotit, ale i ona vytváří zajímavé fotky.

Marcele Horákové je 21 let. Je vyučená jako kadeřnice, ale pracuje u České pošty. Mezi její zájmy patří především fotomodeling, ale pomalu začíná tvořit i vlastní fotky. Od roku 2016 spolupracuje s Momag.cz. Vyzkoušejte fotomodeling i vy.

Marcela, která si nechá ráda přezdívat Marsy, je vcelku obyčejná dívka, které si na ulici nevšimnete. Nebo možná ano. Zaujme vytuněným tělem, které je pokreslené tetováním a propíchané piercingem. To ale začalo teprve před pár lety.

Marsy měla od dětství tajný sen - být zpěvačkou ve středu pozornosti, lámat pěvecké rekordy na pódiu a za sebou mít vlastní kapelu. "Scházeli jsme se u kamarádky a napsaly pár blbostí, ale dál to nezašlo," směje se Marsy.

 

Měla však ještě jeden tajný sen, který se časem vyplnil. A to je fotomodeling. "Bylo mi šestnáct let, když mě kamarád poprvé vytáhnul ven s foťákem v ruce a nafotil mě. Od té doby jsem prolezla nepřeberné množství webových stránek amatérských fotografů a fotomodelingových stránek. Většinou tam ale byli fotografové amatéři," vzpomíná Marsy.

Uběhlo pár let, než se začala fotomodelingu věnovat naplno. Mezitím se ale pořádně vytunila, s tetováním a piercingem začala už ve druháku střední školy. Nechala si propíchnout jazyk a pak už následovalo tetování na zápěstí, tunely v uších... Bohužel právě tohle jí na modelingové kariéře neprospělo. "Teď už jsem hodně pokreslená tetováním, což u focení prádla bohužel vadí. Rozhodla jsem se proto věnovat se spíše alternativnímu stylu focení. O to víc jsem uvítala spolupráci s Momag.cz, před ní jsem ale fotila s řadou dobrých fotografů," říká modelka. 

 

"Možná vynikám tím, že jsem tak nemotorná..." 

Ze známějších fotografů spolupracovala s Vítem Kovalčíkem, který pochází z Brna, dále s Milanem Rychtrem z Prahy a s Wonkou Kingem, který rovněž pochází z Prahy. Právě fotograf Wonka pomohl Marcele ke spolupráci se známým českým magazínem, který fotí potetované a jinak alternativně vypdající modelky. "Focení pro Momag.cz beru jako svůj největší dosavadní úspěch. Chtěla jsem pro ten web fotit už několik let," dodává Marsy.

 

Marcela se věnuje čistě fotomodelingu. Módní přehlídky ji nelákají, jako hosteska by zase nesměla být potetovaná. "Na podpatky si stoupnu opravdu jen při focení a snažím se tomu vyhnout i tam," směje se. Při fotomodelingu lze fotit různé foto styly, mezi jinými portrét, fashion, glamour nebo akt. Pro marsy je hranicí focení glamour, akty dříve fotila také a teď se jim vyhýbá. "Líbí se mi, když se u pohledu na fotku nechá dost prostoru pro vlastní představivost, což u aktů často neplatí," dodává.

Fotograf Jakub Štěpán: Nejvíc mě baví focení očí!

Marsy plánuje modelingu se věnovat i nadále. Ráda by nafotila třeba charitativní kalendář nebo účinkovala ve videoklipu. Sama se nedávno začala věnovat focení jako fotografka. "Zatím fotím portréty a fashion, ale ráda bych se posunula ke glamouru naučila se fotit se světly. Nejraději fotím také zajímavé holky, nejlépe nějak vytůněné, ale není to podmínkou. Momentálně fotím na přístroj Nikon D3200," uzavírá.

Handikepovaný sportovec Jan Tománek: Kluk od Dobříše, který se nikdy nevzdává